Incredibila poveste a românilor abandonați la naștere, care au descoperit la 50 de ani că sunt frați. Cum s-au regăsit gemenii Dacina și Traian: "Părea ireal"

Publicat pe

Povestea românilor abandonați la naștere, care au descoperit la 50 de ani că sunt frați, a făcut înconjurul lumii. O super coincidență face ca frații să locuiască amândoi în Canada, la doar câțiva kilometri unul de celălalt, deși sunt născuți în România și adoptați, evident, de familii diferite. Cum s-au regăsit gemenii Dacina Crasnanic și Traian Alexandru.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru nu s-au cunoscut niciodată până când rezultatele ADN nu au demonstrat că sunt frate și soră. Cei doi au făcut testele ADN independent, în speranța că vor afla mai multe despre istoricul medical al familiei lor. În schimb, au primit surpriza vieții: rezultatele au dezvăluit că sunt frați gemeni.  

Românii Dacina Crasnanic și Traian Alexandru, despărțiți la naștere, s-au găsit la 50 de ani

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru locuiesc întâmplător la mai puțin de 30 de minute unul de celălalt, în Canada, în ciuda faptului că sunt născuți în România.   

„Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar eu sunt aici”, a declarat el pentru CBC.  

Dacina locuiește la nici 30 de minute de mers cu mașina, în Markham, la nord de Toronto. 

În ajunul Crăciunului din 2021, femeia a primit un mesaj pe rețelele sociale de la Alexandru, care tocmai aflase rezultatele analizelor. S-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu și de atunci au încercat să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt. 

„Rezultatul testului ADN a venit în aproximativ o lună, am încărcat rezultatul pe acel site, iar apoi a apărut scris 'sister' și numele Dacinei Crasnanic. Și am început să fac rapid săpături. Aplicația respectivă te ajută să și trimiți mesaje celor cu care descoperi că ești rudă. Și am trimis mesaj. Iar sora mea a răspuns chiar a doua zi, în ajunul Crăciunului. Iar sora mea a fost extrem de deschisă. Eu nu am insistat, doar am dat un mesaj, pentru că nu poți intra buzna în viața cuiva', povestește Traian Alexandru pentru Adevărul.

'La început, părea ireal', a spus Dacina. 'Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred'

Cu cât vorbeau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel. 

Citește și: „Asta cu tocuri la tine în curte mi se pare…'. Iulia Albu a atacat-o dur pe Andreea Marin

Citește și: „Așteptăm oricând să vină acasă. Oricine de pe pământul ăsta greșește’. Anamaria Prodan îi cere iertare lui Laurențiu Reghecampf, după divorțul cu scandal:

Citește și: O mai ții minte pe Flavia Apostol, prezentatoarea TV care avea 38 de kg? Cum arată astăzi, după ce a învins anorexia: „Am refuzat ideea de moarte'

Frații români au fost adoptați la scurt timp după ce au fost abandonați

Dacina a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în tufișurile din afara clădirii. Dar ea a aflat lucrul acesta abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță între povestea pe care o știa și datele din certificatul de naștere. 

Traian Alexandru a fost abandonat pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, iar sora sa a fost abandonată în Ploiești.

„Eu am fost înfiat în Pitești, iar sora mea înfiată în Ploiești și mutată în București. În iunie 1968, la trei luni după ce am fost găsit, mi s-a făcut certificat de naștere. Părinții mei adoptivi erau oameni simpli, mutați de la țară la Pitești. Tata era frigotehnist, iar mama casnică. Ulterior, ei și-au făcut o mică afacere, făceau rame și galerii, apoi au vândut înghețată la poarta uzinei Dacia', își amintește Traian Alexandru pentru adevarul.ro.

Ulterior, s-a mutat în Canada împreună cu soțul ei în anii 1990 pentru a-și crește copiii. 

De cealaltă parte, Alexandru era tot adult când mama lui i-a spus pentru prima dată, că a fost adoptat, după ce cineva l-a abandonat în copilărie. 

'Un militar era în drum spre muncă și a văzut ceva', a spus Alexandru. „Eram… aproape de toboganul de gunoi, în aer liber', povestește el.  

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul poliției, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliția locală, l-a luat la ea acasă.  

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat la Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei, iar Alexandru a petrecut câțiva ani făcând naveta între Canada și România înainte de a se stabili la Toronto în anul 2008, potrivit Antena 3.

Coincidențe incredibile din viețile celor doi români abandonați la naștere

Dacina si Alexandru au amândoi câte un fiu pe nume Victor. Și asta nu este tot. Cei doi veri au făcut aceeași facultate. Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, pe care Victor Alexandru a terminat-o cu ceva timp în urmă.  

Cei doi s-au apropiat foarte mult în ultimul an, de când părinții lor au luat legătura.  

Victor Alexandru, care are 30 de ani, spune că împărtășește cu vărul lui dragostea pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și Războiul Stelelor. 'Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun', a spus el. 

Traian Alexandru a spus că mutarea în Canada, după ce a împlinit 40 de ani, a fost o provocare pentru că nu avea mulți prieteni, dar găsirea unei noi familii înseamnă totul pentru el. 'Reuniunea cu sora ta este mai presus de orice', a spus el. 

Dacina a spus că, deși și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, niciodată nu este prea târziu: 'Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem 50 de ani pentru a face asta pentru a compensa timpul pierdut'

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă