Primul județ din România care a intrat în carantină totală. El este primarul care a avut curaj să interzică circulația pe timpul zilei, înainte să decidă asta autoritățile din București

Publicat pe

În județul Maramureș, noi măsuri drastice se iau, în contextual epidemiei de coronavirus. Prefectul Nicolae Silviu Ungur a declarat că va institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea la nivel național. Acesta este primul județ în care se iau astfel de măsuri.

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a confirmat la Digi24 că aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, 25 martie, și sunt valabile până în data de 15 aprilie. Măsurile au fost luate după ce autoritățile locale au constatat că populația nu a respectat instrucțiunile de distanțare socială.

 „Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare', a explicat prefectul, care a mărturisit că a auzit oameni pe stradă care spuneau despre avertismentele autorităților că sunt „o vrăjeală'.

El a explicat că oamenii vor putea merge în continuare la cumpărături, la farmacie, la serviciu, dar vrea să limiteze deplasările și întâlnirile inutile. Printre altele, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00, scrie sursa citată.

Foto: ziarmm.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter