Prinţesa Maria Olympia a Greciei – „Cea mai eligibilă fată din lume”

Publicat pe

După ce s-a zvonit despre ea că ar fi cea mai nouă cucerire a prințului Harry, Maria Olympia a Greciei (19) a devenit cea mai populară figură regală pe motoarele de căutare. Povestea de iu­bire s-a dovedit a fi un fals, însă prințesa s-a ales cu gloria și cu numeroși followeri în plus pe rețelele de socializare.

 

La începutul anului, o revistă australia­nă dădea ca sigură povestea de iubire dintre prințul Harry al Marii Britanii și prințesa Maria Olympia a Greciei, nu­mită în 2014 de revista Tatler „cea mai eligibilă fată din lume. Deși presa internațională a preluat informația cu scepticism, zvonul a creat, totuși, destul de multă vâlvă, dat fiind că era impli-cată cea mai celebră monarhie din lume. Conform ipotezelor vehiculate, întâlnirile dintre cei doi ar fi început după ce le-a făcut cunoștință chiar verișoara prințului, prințesa Beatrice. La scurt timp după aceea, o sursă apropiată a acestuia a dezmințit toată povestea, declarând că între Maria Olympia și nepotul reginei nu este nimic sentimental și că e greu de spus de unde a pornit întreaga poveste.

 

MODA, MOȘTENIRE DE FAMILIE

La prima vedere, Maria Olympia a Greciei e prototipul prințesei răsfățate, crescută în catifele și mătăsuri, cu ma­jordomi spilcuiți, guvernante și menaje­re oricând la dispoziția ei. În realitate, țara lui Homer nu mai este monarhie din 1973, iar bunicul ei patern a devenit ultimul rege al Greciei. Totuși, o națiune cu o istorie veche de mii de ani precum cea elenă nu-și putea reduce foștii suve­rani la statutul de simpli cetățeni, astfel că familia regală și-a păstrat titlurile onorifice, bucurându-se în continuare de aprecierea grecilor.

 

Prin urmare, Maria Olympia însăși are parte de gloria regalității, însă fără limi­tările impuse de un protocol rigid. S-a născut în New York, dar a crescut în Londra, pentru că părinții ei, prințul Pavlos și prințesa Marie-Chantal, și-au dorit o educație în stil european pentru copiii lor. Cea mai mare și singura fată, de altfel, dintre cei patru frați ai ei, Ma­ria Olympia e pasionată de modă, a apărut în reviste celebre precum Tatler sau W, iar în prezent urmează cursuri de fotografie și modă în cadrul NY University. Apropo de fotografie, atât Olympia, cât și mama ei sunt pasionate de Instagram și publică destul de des imagini de la evenimente mondene, din excursiile în care merg cu avionul privat sau din vacanțe exotice (verile obișnuiesc să le petreacă în Insula Harbour, Baha­mas). Pasiunea pentru modă este cumva moștenire de familie – mama ei are pro­priul brand de haine, iar verișoara ei, Talita von Furstenberg, este nepoata designerului Diane von Furstenberg.

 

CEI MAI COOL PĂRINȚI

Marie-Chantal și Pavlos s-au cunoscut printr-un prieten comun, bancherul Alexander Papamarkou, convins fiind că prietenii lui sunt perfecți unul pentru celălalt. Prin urmare, s-a hotărât să le facă cunoștință la momentul potrivit, care a întârziat să apară vreun an și ju­mătate, și s-a ivit abia când mogulul grec Stavros Niarchos a organizat o super-petrecere în New Orleans de ziua fiului său, Philip. Atunci, Papamarkou a intuit rapid oportunitatea. „Alecko m-a invitat să fiu partenera lui în seara respectivă, mărturisea Marie-Chantal, „dar n-am vrut să mă duc. Mi-am dat seama că vrea să-mi prezinte pe cineva, pentru că îmi spunea de săptămâni bune că știe bărbatul perfect pentru mine. Nu mă simțeam foarte confortabil cu ideea de a fi cuplată de altcineva, dar n-am putut să mai dau înapoi. Am împrumutat o rochie bleumarin Chanel Couture de la mama mea, care îmi venea grozav și m-am dus. La rândul lui, Pavlos își amintește că „în momentul în care am văzut-o am știut că e femeia potrivită pentru mine și că Alecko avusese drep­tate. Cererea în căsătorie a venit în 1994, în timpul unei vacanțe în stațiunea elvețiană Gstaad, locul în care familia își petrece iernile și acum, ceremonia fiind cel mai impresionant eveniment regal al Londrei de la nunta reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip, în 1946.

 

Până să intre în familia regală greacă, Marie-Chantal a făcut parte din lumea bună a Americii, tatăl ei fiind miliarda­rul Robert Waren Miller, cofondator al shoppingului fără taxe. A lucrat pentru Andy Warhol, ceea ce i-a oferit o deschi­dere extraordinară, mai ales că în aceste cercuri l-a întâlnit pe prințul Pavlos. De altfel, Marie-Chantal și celelalte două surori ale ei, Alexandra și Pia, cunoscute ca „surorile Miller, s-au integrat, prin căsătorie, în familii bogate și celebre.

 

CLAUDIA COJOCEA Foto NORTHFOTO

 

Prinţesa Maria Olympia a Greciei – „Cea mai eligibilă fată din lume'Prinţesa Maria Olympia a Greciei – „Cea mai eligibilă fată din lume'

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter