Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Publicat pe

La 96 de ani, Philip, prințul consort al Reginei Marii Britanii, se retrage din activitate, renunțând la îndatoririle sale oficiale. De-a lungul timpului, acesta a fost renumit nu doar pentru sprijinul necondiționat pe care i l-a acordat soției sale, Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul celor 60 de ani de căsnicie, ci și pentru gafele sale monumentale, care, cele mai multe, sunt demne de un show de stand-up comedy. Paleta de gafe a prințului consort a atins toate laturile socio-umane, de la politică la artă și de la femei cu sânge albastru la aborigeni din Papua Noua Guinee, Filip nefăcând discriminare în nicio privință. Iată doar câteva dintre perlele prințului!

 

Citește și: Regele Felipe al VI-lea, Regina Letitia și fiicele lor, în vacanță la Palma de Mallorca. Ce familie regală frumoasă are Spania!

 

Cu ce faci gargară, cu pietricele?' – l-a întrebat pe Tom Jones după un concert de-al său.

 

O enormă risipă de spațiu' – a comentat acesta la inaugurarea noului sediu al ambasadei britanice la Berlin, care costase peste 20 de milioane de euro.

 

Nu-i așa că majoritatea vă trageți din pirați?' – a întrebat el, ingenuu, în timpul vizitei în Insulele Cayman, în 1994.

 

Declar chestia asta deschisă, indiferent ce-o fi' – în timpul vizitei în Canada, în 1969.

 

Arătați de parcă v-ați pregăti de culcare' – către președintele Nigeriei, îmbrăcat în haina tradițională.

 

Cum îți tii elevii departe de cârciumă, până trec examenul?' – unui instructor auto scoțian în 1995.

 

Ești femeie, nu-i așa?' – către o localnică ce i-a oferit un cadou, în Kenia, în 1984.

 

Ai reușit să scapi nemâncat?' – l-a întrebat pe un student britanic care emigrase în Papua Noua Guinee, în timpul vizitei oficiale din 1998.

 

Dacă are patru picioare și nu e scaun, dacă are două aripi și zboară, dar nu e aeroplan, dacă înoată și nu e submarin, chinezii îl mănâncă' – cu ocazia unei vizite la World Wildlife Fund, cea mai importantă organizație care luptă pentru salvarea și conservarea speciilor, în 1986.

 

Deci cine e drogat aici? El arată de parcă ar fi drogat' – către un membru in vârstă de 14 ani al unui club al tinerilor din Bangladesh, în 2002.

 

Dacă un bărbat îi deschide ușa de la mașină soției sale, fie este o mașină nouă, fie este o soție nouă.'

 

Dacă nu trage pârțuri și nu mănâncă fân, atunci nu e ceva să o intereseze' – despre Prințesa Anne, fiica sa, mare iubitoare de cai.

 

Arată ca chestiile alea pe care le aduce fiică-mea acasă de la școala de artă' – la o expozitie de arta etiopiană primitivă, în 1965.

 

Oamenii cred că aici e un sistem de clasă rigid, dar știm unii duci care s-au însurat cu fete din cor. Unii s-au însurat chiar cu americance' – a comentat el în 2000.

 

Femeile britanice habar n-au să gătească' – a declarat el la Scottish Women Institute, în 1961.

 

Dacă mai stai mult pe-aici, o să te întorci acasă cu ochii oblici' – l-a avertizat pe un student britanic, în timpul unei vizite în China.

 

O vorbă din popor spune că, dupa foc, cea mai mare nenorocire e apa. Înca mai uscăm Castelul Windsor' – i-a consolat' el pe supraviețuitorii atentatului cu bombă de la Lockerbie.

Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentalePrințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Oana Pantazi
Foto: Hepta, Northfoto

 

  

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter