Randi Zuckerberg, sora creatorului Facebook, la Bucureşti. Amintiri din copilăria alături de celebrul Mark

Publicat pe

Toată lumea a auzit de Mark Zuckerberg, având în vedere că peste 2 miliarde de oameni folosesc Facebook, însă cele trei surori ale sale, Randi, Donna si Arielle, nu sunt, încă, la fel de celebre. Randi Zuckerberg, sora cea mare, se află în București zilele astea și, a vorbit în cadrul unei conferințe despre marketingul digital, însă a povestit și despre copilăria alături de celebrul Mark.

Am fost nişte copii normali şi am avut o copilărie obişnuită,' spune Randi Zuckerberg, sora mai mare a celebrului Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, potrivit stirileprotv.ro. Am fost o familie foarte normală, dacă ne-ai fi cunoscut, eram nişte fraţi normali care se certau, care mergeam la şcoală. E minunat să vezi ce a construit şi ce s-a întâmplat.', a mai spus Randi.

Mark Zuckerberg și cele trei surori ale sale au copilărit în White Plains, New York, un orășel cu aproape 60.000 de locuitori. Mama lor era psiholog, iar tatăl, medic dentist. Pe atunci nimeni nu își imagina că singurul băiat al familiei va ajunge să conducă o companie care acum valorează aproape 500 de miliarde de dolari, însă el a știut dintotdeauna că platforma pe care o va lansa va schimba lumea.

Randi Zuckerberg spune că tatăl lor, inițial, le-a oferit ei și lui Mark opțiunea de a lucra la o franciză McDonald’s în loc de la merge la facultate.

Cei doi au refuzat oferta și se parte că au făcut alegerea corectă. Mark Zuckerberg a urmat cursurile Universității Harvard, însă după ce a creat celebra rețea socială, a renunțat. La ora actuală, Facebook valorează 488 miliarde dolari.

De ce a plecat Randi Zuckerberg de la Facebook

Randi Zuckerberg a lucrat șase ani la sediul Facebook din Silicon Valley. A fost purtătorul de cuvânt al companiei și a condus departamentul de marketing, iar acum este scriitoare, realizatoare TV și directoarea unei companii media din Statele Unite.

În 2011, Randi Zuckerberg și-a dat demisia de la compania fratelui său pentru a-și fonda propria firmă de social media: 'Îmi plăcea ceea ce făceam la Facebook. Dar uram să fiu singura femeie din încăpere', a declarat ea pentru CNN Business. 'Și mă gândeam tot timpul, Doamne, vreau să fiu parte din soluție, nu să continui să fiu parte din problemă. Așa că poate trebuie să ies din Silicon Valley și să înțeleg unde pierdem noi femeile și fetele, în acest domeniu'.

Randi își amintește că fratele ei a rugat-o să vină să lucreze la Facebook în 2004, când firma era doar un startup cu 50 de angajați. 'Unul dintre lucrurile pe care le-am realizat a fost că îmi doream cu disperare să văd o lume în care femeile să fie reprezentate mai bine', spune ea. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter