Raw food – Totul despre hrana vie. Ce spun vedetele

Publicat pe

Unii o privesc cu suspiciune, alții o consumă cu înțelepciune, iar VIVA! îți spune tot ce trebuie să știi despre hrana vie.

 

Pentru început ar trebui să definim ce înseamnă conceptul de raw food. Nu este, așa cum se așteaptă toți, 100% mânca­re nepreparată termic, ci este un procent cât mai mare de crudități – 50-70% –, si restul de 30-50% poate să fie gătit ușor și cât mai natural, declară special pentru VIVA! Ligia Pop, lider oficial în materie de raw food din România (www.ligiapop.ro).

 

Așadar, un regim alimentar bazat pe hrană vie cât mai diversificată nu presupune consumul exclusiv de pro­duse nepreparate termic. De altfel, „a apela la o alimentație 100% raw nu este o opțiune pentru toată lumea, ci numai pentru cei care sunt extrem de bine informați în acest subiect. Nimeni nu trebuie să facă acest pas după ureche, completează Ligia Pop, cea care a organizat în 2010 prima expoziție raw food de la noi din țară.

 

În timp, beneficiile hranei de origine vegetală prepara­te fără foc au devenit tot mai evidente, mai ales că alimentele de bază sunt le­gumele, germenii, vlăsta­rii, semințele, nucile, fructele în stare naturală sau uscată, și superalimentele, cum ar fi algele marine, cea mai complexă sursă de minerale din lume.

 

Având un stil de viață alert, vedetele au adoptat și ele acest tip de hrană și s-au bu­curat imediat de efectele sale. Pentru Andreea Raicu, alimentația sănătoasă este un aspect foarte important, „nu neapărat pentru o silue­tă subțire sau un ten frumos, ci pentru că mă simt mult mai bine, am mai multă energie și sunt sănătoasă. Am experimentat diverse stiluri alimentare, de la ma­crobiotic, până la raw ve­gan. Am învățat să îmi as­cult corpul și să îi dau ceea ce are nevoie. Mănânc raw vegan și mă simt foarte bine, însă doar vara, pentru că atunci corpul are nevoie de alimente crude. Renunț la acest stil iarna, când organismul are nevoie de alimente care să îl încălzeas­că. Atunci când mănânc raw vegan îmi simt organis­mul mult mai curat.

 

Și Paula Chirilă a descoperit nenumărate rețete, majori­tatea absolut delicioase. Și, treptat, au apărut primele rezultate: „tenul meu a în-ceput să-și recapete culoa­rea sănătoasă, luminozita­tea, netezimea și suplețea. Ca să nu mai amintesc și de îmbunătățirea adusă silue­tei. Iată câteva exemple de rețete care se aflau în me-niul meu: dimineața un smoothie de fructe cu frunze verzi la care mai adăugam pudră de spirulină și chlo­rella (două alge cu efect de­toxifiant), la prânz ciorbiță rece de legume sau supa de rosii, spaghete din dovlecei cu sos de roșii și semințe, iar seara salate de legume, germeni și vlăstari.

 

Până să rămână însărcinată, Claudia Pavel (Cream) a fost vegetariană. „Mă simțeam foarte energică și am slăbit foarte mult, reușisem să ajung să îmi păstrez greutatea fără să mai fac un efort, pentru că devenise un stil de viață.

 

SFATURI

 

ANDREEA RAICU

,,Pielea mea arată mult mai bine, am mai multă energie, mențin o greutate constantă, am o digestie mai bună și un sistem imunitar puternic. Îmi place să consum brânză de caju, supe de avocado, cocos, ghimbir, salate, mult avocado, semințe… și deserturi.

 

 PAULA CHIRILĂ

,,După ce a apărut pe lume fetița mea mi-am dat seama că vreau să petrec mai mult timp alături de ea pe acest pământ și îi sunt datoare să încerc să-mi păstrez trupul cât mai sănătos.

 

 IOANA GINGHINĂ

,,Am cel puțin o masă de crudități pe zi, iar vinerea beau sucuri verzi de legume și fructe. Dulciurile pe care le prepar sunt 90% raw vegane, pentru ca fetița mea să fie cât mai ferită de zahăr. Însă eu am o alimentație echilibrată, deci mănânc și carne și lactate, dar totul cu măsură.”

 

CLAUDIA COJOCEA, Foto SHUTTERSTOCK

 

Raw food – Totul despre hrana vie. Ce spun vedeteleRaw food – Totul despre hrana vie. Ce spun vedetele

 

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter