Reacțiile vedetelor după ce Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. Toți o plâng pe marea actriță

Publicat pe

Actori, actrițe și alte nume importante au reacționat după ce astăzi, 15 octombrie, Tamara Buciuceanu a murit. Marea actriță s-a stins din viață în spital. Toți și-au exprimat regretul și condoleanțele. 

Reacția Oanei Sârbu, după ce a aflat de moartea Tamarei Buciuceanu

Oana Sârbu este profund îndurerată, după moartea actriței Tamara Buciuceanu. ‘Tanti Tama, vă mulțumim’, sunt cuvintele pe care Oana Sârbu le-a spus după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit. Au fost colege pe platourile de filmare și au avut o relație foarte bună de prietenie bazată pe respect și admirație.

Reacțiile vedetelor după ce Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. Toți o plâng pe marea actrițăReacțiile vedetelor după ce Tamara Buciuceanu a murit la vârsta de 90 de ani. Toți o plâng pe marea actriță

Rodica Popescu Bitănescu este afectată, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„A fost şi este un unicat. O actriţă mai mare decât ea să facă personaje, divertiesment. Ea a mers toate spectacolele pe grotesc, fără să aibă pic de vulgaritate. Este o pierdere enormă pentru teatrul românesc. Am văzut-o în ultimul spectacol când împlinise 85 de ani, atunci a fost ultimul spectacol. De 5 ani nu a mai urcat pe scenă, a simţit că nu mai poate să fie în forţă, că nu mai poate să ţină minte bine textele. Este o trabă grea pentru un actor să nu mai apară pe scenă, iar ea s-a controlat şi nu a mai apărut. Toată admiraţia mea pentru ea. O duceam mereu cu maşina şi mereu simţea nevoia să îmi dea un cadou, un borcan cu cireşe, se simţea şi cu toate colegele era la fel. Îi plăcea sa facă cadouri. O foarte bună parteneră, dar foarte drastică. Era foarte pretenţioasă şi dacă vreți era şi orgolioasă. Iubea şi respecta publicul, de aceea toate generaţiile vor fi cu ea şi va trăi cu şi prin noi. Nu va muri niciodată. Dumnezeu să o odihnească acolo unde este, pentru că este un drum greu. Cred că este faorte greu pasul ăsta şi întotdeauna o să mă gândesc cu mare admiraţie la Tamara Buciuceanu Botez.’, a spus Rodica Popescu Bitănescu, pentru Antena 3.

Reacția lui Costin Mărculescu, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„A fost idolul copilăriei mele, o actriță unică, am avut șansa incredibilă de a filma alături de domnia sa, în Liceeni’, în anumite secvențe. Tovarășa profesoară, dati-mi broastele inapoi’, este replica pe care, de 33 de ani, o știe toată România. La lansarea filmului Liceeni, aveam 17 ani, mi-a zis: Costin, teatrul e foarte frumos, dar e foarte greu…’ si a avut dreptate', a declarat Costin Mărculescu, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit.

Reacția lui Ion Caramitru, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„Acum am aflat (despre deces, n.red.). Nici nu știu ce să comentez. Tamara mi-a fost atât de apropiată, sunt surclasat de această poveste. Știam că e în spital, dar nu credeam că e atât de rău. Până la un punct, am citit că era mai bine', a spus Ion Caramitru, la Digi24. A dispărut una din marile noastre artiste ale tuturor timpurilor, ca unicat, pe un culoar pe unde au strălucit nu multe, dar extrem de importante actrițe care au putut să combine comedia bufă, de caracter, de moravuri, de idei cu drama autentică. Din categoria asta atât de diversificată și extrem de profundă ca știință artistică și cultură teatrală aș putea să-l mai numesc pe Toma Caragiu. Cred că ei doi ar face un cuplu al acestei descrieri. Și când au jucat în Revizorul, în regia lui Pintilie, el era primarul și ea primăreasa, era un cuplu uluitor', a completat directorul TNB.

Reacția lui Alexandru Arșinel, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„Am vorbit cu Tamara acum câteva zile şi îmi spunea că nu se simte prea bine. Era internată în spital, dar nu se plângea. Îmi spunea: ‘Arşinică, nu mă simt prea bine'”, a declarat Alexandru Arşinel, citat de Agerpres.

Alexandru Arşinel a subliniat că Tamara Buciuceanu „era o mare tragediană, dar şi o mare artistă comică, era un monument de talent, cu glas, cu voce, cu şarm, cu bunătate, cu dăruire, un om extraordinar”.

„Ne este greu, foarte greu, la toţi. Nu îmi vine să cred cum se duc una după alta, Cristina Stamate, Stela Popescu şi acum Tamara. Tare rău îmi pare. A plecat un camarad, un prieten extraordinar. Îmi pare tare rău”, a mai spus Arşinel.

Actorul a amintit că a jucat împreună cu Tamara Buciuceanu „la Boema, la Tănase, în turnee prin străinătate, în toată lumea”.

„Am jucat cu ea la Boema, la Tănase, în turnee prin străinătate, în toată lumea, o camaradă extraordinară, un om deosebit. Ca actriţă o judecă poporul, nu ştiu ce aş mai putea adăuga la ce adăugăm fiecare în fiecare zi despre această mare artistă. Dumnezeu să o odihnească şi să o primească în rândul marilor, uriaşilor artişti care s-au dus în ultimii ani”, a mai spus Alexandru Arşinel.

Reacția Gabrielei Firea, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„S-a mai stins o stea… cerul nostru va fi, de azi, un pic mai întunecat, în timp ce ea, draga de ea, va fi acolo unde lumina este veşnică… Rămas bun, Tamara Buciuceanu Botez, Dumnezeu să te aibă în pază!”, a scris Primarul Capitalei.

Reacția Oanei Pellea, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„Un fenomen, o forţă a naturii a fost! Un fenoment artistic. Nu există epitet. M-am întâlnit cu Mihai Constantin acum câteva zile, am întrebat şi mi-a zis că nu prea e bine. Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris Oana Pellea.

Reacția lui Carmen Tănase, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

„Nu am asociat niciodată ideea morţii cu Tamara, cu temperamentul ei, cu pofta ei de viaţă, cu veselia ei. Mulţumesc cerului că am putut să îi fiu în preajmă, m-a onorat cu prezenţa ei, am jucat împreună. Îl iubea foarte mult pe fiul meu, îi dădea sfaturi. Am multe amintiri cu Tamara, am fost în turneu în America, era o bucurie sa fii în preajma ei', a spus Carmen Tănase.

Reacția Vioricăi Dăncilă, după ce a aflat că Tamara Buciuceanu a murit

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi seară, condoleanţe familiei Tamarei Buciuceanu Botez.

„M-a întristat profund vestea plecări dintre noi a marii actriţe, o adevărată valoare a filmului şi a teatrului românesc. Ne rămân rolurile memorabile şi prestaţiile sale impresionante, mărturie a unei vieţi închinate artei. Dumnezeu să o odihnească în pace”, a afirmat Dăncilă.

Ştefan Bănică, reacţie sfâşietoare după moartea Tamarei Buciuceanu

„A murit Tamara. Noi ii spuneam tanti Tama. A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea. In schimb, ne-a lăsat multe personaje nemuritoare in teatru, televiziune sau in film. Ele nu mor. Ele rămân pentru generații întregi, sa le descreţească frunţile, să le cultive. Asta înseamnă până la urmă un ARTIST cu A mare! Asta a fost Doamna Tamara Buciuceanu! Mulțumesc pentru tot ce am învățat și m-ai învățat lucrând cu tine. Drum lin, tanti Tama!”, a scris Ştefan Bănică pe Facebook.

Carmen Tănase, devastată după moartea Tamarei Buciuceanu

„Pe 10 august a fost ziua dumneai și am vorbit. Apoi, la câteva zile, mi-a dat telefon și m-a certat, pentru că îmi trimisese un ghiveci cu trandafiri roșii și eu nu i-am dat telefon. Acum am aflat și nu-mi vine să cred. Nu asociez deloc ideea de moarte cu Tamara Buciuceanu, care era viața și veselia. Știam că este în spital, dar am fost convinsă că va trece peste, așa cum a trecut peste multe în viața asta”, a spus Carmen Tănase la Antena 3.

Fuego, dezamăgit după moartea Tamarei Buciuceanu

„Sunt foarte afectat de pierderea doamnei Tamara Buciuceanu. Știu că nici de data asta nu vom învăța mare lucru. Știu că nu-i vom prețui mai mult pe marii noștri actori, care pleacă și ne lasă mai săraci, pentru că ne place parcă să nu ne respectăm la justa valoare marile personalități”, a scris Fuego pe Facebook.

„În vizitele mele din ultimii ani la marea doamnă a teatrului românesc, aceasta mi-a oferit niște lecții, pe care acum, mai mult ca niciodată, le conștientizez și cred în ele. Mi-a spus că trebuie să mă înconjor de oameni de calitate, care să mă merite, care să nu-mi zâmbească în față dacă au anumite beneficii de pe urma mea, iar apoi, pe la spate, să mă înjunghie, să mă vândă altora și să mă vorbească fără pic de resentimente. Iar eu, din păcate, am mulți astfel de oameni prin preajmă! Și chiar dacă-s călit, nu mă învăț niciodată minte că trebuie să filtrez prietenii sinceri, care-s foarte puțini, că trebuie să mă încred mai puțin în oameni și să nu mai sar mereu când au nevoie de ajutor, pentru că pe mine, în final, nu mă ajută nimeni! Asta e viața cumva, cu bune și rele, cu dezamăgiri și loviri, și tocmai de asta trebuie să fim selectivi!”, a mai scris artistul.

Andreea Marin, clipe grele după moartea Tamarei Buciuceanu

„Minunată, dedicată, buclucaşă, plină de iubire, profesionistă, discretă, Femeie… Aşa mi-o voi aminti… Drum bun printre stele, Doamna sufletelor noastre!”, a scris Andreea Marin pe Instagram. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter