Recomandare de weekend de la Alina Ceușan

Publicat pe

Ultimul weekend de ianuarie vine cu recomandări de la Alina Ceușan. Bloggerița ne-a spus care sunt cărțile, filmele și serialele preferate, plus câteva propuneri de vacanțe. Inspiră-te din sugestiile ei și pregătește-te pentru un weekend prelungit.

 

Cărțile preferate: „Istoria artei. De la pictura rupestră la arta urbană” de Stephen Farthing, „12 creatoare care au schimbat istoria” de Bertrand Meyer-Stabley, „Îngeri și demoni” de Dan Brown, „Mereu aceeași nea și mereu același neică” – Herta Muller, „Gargantua şi Pantagruel” de Francois Rabelais și mult Mircea Eliade – „Maitreyi”, „Le Sacré et le Profane”,  „Domnișoara Christina”, „Nunta în cer”. 

Filmul meu preferat din toate timpurile este „Filantropica” lui Nae Carnafil – E un film pe care îl știu pe de rost, însă simt că descopăr ceva nou de fiecare dată când îl revăd. Mai nou mă uit pe proiector, așa că feelingul este total diferit. Replicile mele preferate din film sunt:”Gândeşti mărunt: nu-i nicio ruşine să ceri, ruşine e să nu primeşti” si „Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte pomană!” Mi-au placut mult și le-aș revedea oricând: „Ladri di Biciclette” (1948), „The Pianist” (2012), „Crna macka, beli macor – Pisica albă, pisica neagră” (1998), „Saving Private Ryan” (1998), „Inglorious Basterds” (2009),  „The Shawshank Redemption” (1994),  „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975), „Pulp Fiction” (1994).

Atunci când vine vorba de seriale îmi place mult „Game of Thrones”, am urmărit cu plăcere „Desperate Housewives”, un serial cu o intrigă incredibilă care te prinde imediat ce primul episod a trecut de 10 minute. „Entourage”, „Vinil”, „A Modern Family”, „Weeds”, „Narcos”, „Vampire Diaries”. Când vreau să mă destind urmăresc „How I Met Your Mother”, „Friends” sau „Two and a Half Men”.

Vacanță: Tocmai ne-am întors din Mauritius, o insulă care ne-a placut în mod deosebit. În opinia mea e mai frumos decât în Thailanda ori Bali și o excursie de două săptămâni trebuie musai trecută pe bucketlist-ul vostru! E paradisul pe pământ, mai multe despre Mauritius însă voi scrie pe blog toată luna ianuarie. Dacă vreți să aflați informații despre excursie, urmăriți online hashtag-ul #ACGoesToMauritius. Dincolo de toate destinațiile pe care le prefer,  cred cu tărie în faptul că viața nu e facută să fie trăită într-un sigur loc, iar calatoria îți oferă ceva ce nimeni nu iți poate lua. Cunoști oameni, deschizi ferestre către noi culturi, guști din mâncarea locului și cel mai important, trăiești. Călătoriile mă inspiră deosebit de mult… chiar mă gândesc să plec două luni în sudul Franței unde am văzut o anume căsuță care simt că mă poate inspira să scriu mai bine și mai mult. Cred că acel loc îmi poate oferi liniștea de care am nevoie pentru a scrie, dar și peisajele în care aș putea plasa o acțiune. E un loc deosebit.

 

Unde am fost: Thailanda, Bali, Mauritius, Miami, Las Vegas, Atena, Stockholm, Londra, Viena, Paris, Nisa, Milano, Venetia, Riccione, Madrid, Valencia, Ibiza, Insulele Ionice (Grecia). #ACGoesTo…

Unde urmează să mergem: Cuba, New York, Tokyo, Los Angeles, Rio de Janeiro, Maroc, Egipt, Cappadocia.

În puținul timp liber pe care îl petrec departe de online îmi place să merg la Sun Garden la SPA în Cluj Napoca, să mă plimb prin serele din Gradina Botanică din Cluj, îmi place să lenevesc și să urmăresc documentare – sunt Gemeni și sunt foarte curioasă din fire, simt nevoia de a acumula cunoaștere în cât mai multe domenii. Dacă toate aceste planuri sunt prea mult pentru a le îndeplini, o iau pe scurtătură: îmi aloc o după-masă doar pentru mine, acasă: citesc reviste de modă și mă bucur de un pahar de vin în cadă.

Citește și:

Cu Alina Ceușan despre trucurile sale de frumusețe 

Recomandare de weekend de la Cabral

Recomandare de weekend de la Virgil Ianțu 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter