Robin Wright – Prima Doamnă a serialelor

Publicat pe

E personajul pe care-l interpretează în „House of Cards' croit după Hillary Clinton? Plauzibil. A ajuns actrița la apogeu cu acest rol? Indubitabil.

 

De la apariția serialului „House of Cards, în urmă cu doi ani, se tot speculează pe seama politicienilor din viața reală care i-au inspirat pe realizatori. Cel mai ade­sea, David Fincher, creatorul serialului de pe Netflix (o rețea care s-a dezvoltat după ce a vândut un miliard de DVD-uri), e suspectat că membrii fostului cuplu prezidențial Bill și Hillary Clinton au fost modele pentru scenariști. E o variantă în general acceptată, cu condiția să scapi din vedere faptul că serialul american, ajuns în februarie la al treilea sezon, e de fapt o adaptare a miniseriei omonime de pe BBC apărută în 1990, iar sursa de inspirație fusese Margaret Thatcher.

 

Asta nu-l împiedică însă pe președintele Obama să se identifice, mai mult sau mai puțin, cu personajele din cel mai urmărit serial politic al momentului. Robin Wright, care s-a consacrat interpretând-o pe Claire Underwood în „House of Cards, povestește despre interesul preșe-dintelui pentru serial. Barack Obama și Robin Wright s-au întâlnit la Casa Albă, la celebrul Dineu al Corespondenților, iar actrița tremura ca varga de emoție. Încă înainte de a-i strânge mâna lui „Claire, Obama i-a șoptit: „Să știi că eu nu sunt atât de rău ca Francis (n. red. – personajul venal interpretat de Kevin Spacey). Apoi, președintele a făcut cu ochiul înspre veritabila Primă Doamnă: „În schimb, ea aduce mult cu tine, a po­vestit Wright la o conferință de presă.

 

APRILIE, LUNA EI NOROCOASĂ

 

Robin Virginia Gayle Wright a venit pe lume în aprilie 1966 la Dallas, în Texas. 49 de ani mai târziu, ajunge, tot în aprilie, pe coperta revistei-cult „Vanity Fair, acolo unde cu adevărat doar cine e cineva are acest rar privilegiu. A fi pe coperta acestei publicații în varianta ei tipărită (sau pe versiunile web, iPhone, iPad, Kindle etc.) e, cumva, un semn că Hollywood-ul te-a acceptat și poți intra în anticamera nemuritorilor din Cetatea Fil­mului. Titlul ales de editorii publicației ei e grăitor pentru fanii serialului: „Dez-ghețând-o pe «Crăiasa Zăpezii» din House of Cards. Iar „umanizarea lui Claire Underwood face toți banii. Fanii serialului, extrem de numeroși chiar și în țările în care Netflix nu a semnat contrac­te de cedare a drepturilor de difuzare, vor putea afla chiar de la Tom Hanks, parte­nerul lui Robin din „Forrest Gump, de-spre felul în care e percepută actrița după acest serial ce i-a adus un Glob de Aur: „Fără doar și poate, e egala lui Kevin Spa­cey. Poate chiar îi depășește personajul, deoarece ai ocazia să îți dai seama că lui îi e cam teamă de ea și bine face! În multe feluri, e o versiune feminină a lui Bryan Cranston în rolul Walter White din «Breaking Bad». Potrivirea perfectă între poveste, personaj și actriță!. Când astfel de elogii vin din partea marelui Tom, e limpede că Robin poate considera luna în care s-a născut și apoi a primit cele mai mari laude una băftoasă! Poate chiar mai fericită decât luna ianuarie a anului trecut, când era prima laureată a unui Glob de Aur primit pentru un serial de televiziune difuzat online!

 

NIMIC DESPRE SEAN PENN

 

Un capitol special al ediției din „Vanity Fair care o omagiază pe Robin Wright e dedicat separării acesteia de Sean Penn, după o relație tumultuoasă cum sunt atâ­tea, poate majoritatea, la Hollywood: au făcut un copil când Robin era foarte tâ­nără (acum actrița are doi, ambii poartă numele de familie al tatălui, în timp ce ea a renunțat la numele sub care a făcut ca­rieră, Robin Wright Penn). În 1989, Sean tocmai se despărțise de Madonna, în timp ce ea divorțase de Dane Wither­spoon, actorul cunoscut pe platoul seria­lului „Santa Barbara. Doi ani mai târ­ziu, au avut o fetiță, apoi un băiețel. După șase ani în care au locuit împreună, au decis să se căsătorească. Texana Robin nu era tocmai fericită în California, iar un jaf armat a fost suficient pentru a dori să nu mai locuiască în Los Angeles. Apoi a urmat o succesiune de despărțiri și împă­cări, pentru ca în cele din urmă, să mear­gă pe drumuri diferite, Robin având o relație cu actorul Ben Foster, despre care spune: „N-am fost niciodată mai fericită, nimeni nu m-a făcut să râd și să citesc precum Ben.

 

Robin refuză însă orice detaliu despre Sean Penn, scriindu-i pe mail ziaristului Sam Kashner de la „VF că preferă să privească înainte, nu în urmă. „Am prea mare respect pentru Sean și pentru cei doi copii extraordinari ca să scot la mezat în public bucuriile și certurile noastre, sună laconic răspunsul actriței. „Vanity Fair i-a solicitat și lui Sean Penn un punct de vedere, însă publicista acestuia, Mara Buxbaum, a dat un mail edificator: „Sean Penn călătorește și nu poate participa.

 

Dincolo de divergențele dintre părinți, copiii lui Robin cu Sean au moștenit ap­titudinile genitorilor și, zice actrița, „în­cearcă marea showbiz-ului cu degetul. La 23 de ani, Dylan Frances e model pentru Gap, fratele ei mai mic Hopper Jack e actor, ambii vor putea fi văzuți în filme anul viitor. Iar sudista Robin Wright își vede de viața și de cariera ei, împărțită între filmările din Maryland și Texas-ul copilăriei (acolo a zăbovit puțin, fiindcă de la 14 ani era fotomodel și călă­torea din SUA până în Japonia), unde s-ar putea retrage liniștită la adăpostul a două sonde petroliere pe care le deține.

 

„N-am fost niciodată mai FERICITĂ, nimeni nu m-a făcut să RÂD și să citesc precum Ben

HOLLYWOOD-UL URÂȚILOR

 

În alt interviu luat actriței care, pe timpul filmărilor la „House of Cards, stă în Maryland de primăvara până la sfârșitul toamnei, Robin râde de se prăpădește când reporterul îi zice că Washington e supranumit Hollywood-ul celor urâți și-l contrazice politicos: „E un oraș foarte fru­mos. De fapt, reporterul dorea să facă o introducere în stilul pe care l-a lansat Claire Underwood alias Robin Wright. Actrița nu a stabilit numai o nouă tendință de conduită, așa-numitul machiavelism feminin, ci și una de linie a podoabei capilare. Tunsoarea androgină a lui Claire produce furori și prozeliți. „Perso­najului Claire, părul scurt îi vine ca turnat, dar cred că și mie. E un pic ciudat, fiindcă o viață întreagă am avut păr lung, dar acum nu-mi mai imaginez cum aș arăta și nu-l voi mai lăsa să crească, spune Robin.

 

SCHIMBAREA DIN SEZONUL 3

 

Presa americană a întâmpinat sezonul 3 al serialului „House of Cards cu o paletă întreagă de reacții, studiindu-se inclusiv ponderea rochiilor de mătase pe care le poartă actrița. Iar de-acum celebra ei tunsoare a fost chiar rodul analizelor, o jurnalistă de la Buzzfeed dezvăluind secvențe din tot sezonul și corelându-le cu tunsoarea și, respectiv, culoarea păru­lui purtat de Claire Underwood!

Să mai consemnăm că Irish Independent a desemnat-o pe Claire Underwood „cel mai puternic personaj feminin din istoria serialelor, iar sezonul 3 contri-buie la această apreciere cu un fel de a fi pe care personajul malefic și rece ca gheața din primele sezoane nu și l-ar fi expus nici în ruptul capului. În actualul sezon – ne mănâncă degetele să scriem cum se încheie, dar însuși președintele Obama a cerut pe Twitter să fie evitate „spoiler-ele! – Underwood e umană, mai mult decât atât, chiar feminină!

 

 

O OCHEADĂ ÎN GARDEROBA LUI CLAIRE UNDERWOOD

 

Stilistul din sezonul 1 al serialului „House of Cards' a dat din casă câteva dintre opțiunile vestimen­tare ale personajului Claire Un­derwood aka Robin Wright: Bana­na Republic, Ann Taylor Loft – de zi cu zi; Narciso Rodriguez, Gucci, Armani, Ralph Lauren, Zac Posen – ținute de seară; LWren Scott, Calvin Klein, Prada – la birou. Cum a devenit iconică pentru vestimentație, Claire Underwood e subiectul unei pleiade de artico­le care te învață cum să te îm­braci ca ea fără să devii diabolică, așa cum e ea!

 

HORIA GHIBUȚIU Foto HEPTA, NORTHFOTO

 

Robin Wright – Prima Doamnă a serialelorRobin Wright – Prima Doamnă a serialelor

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter