Sărbătorile de iarnă în familia Ancăi Lungu

Publicat pe

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile de iarnă, iar Anca Lungu și-a organizat deja treburile. Originară din Bucovina, frumoasa știristă va pregati o masă bogată, cu preparate tradiționale, iar decoratiunile pentru brad le va face în casă, alături de Natalia, fiica ei.

 

Mai sunt câteva zile până la Crăciun și încă o săptămână până la Anul Nou. Ce planuri v-ați făcut?

De Sărbători vom fi acasă, nu avem planuri să plecăm pe undeva, vrem doar să ne bucurăm de Natalia, să decorăm casa, brăduțul, să confecționăm decorațiuni. Voi avea ateliere de home made cu Natalia. O să facem dintr-un aluat special niște prăjiturele. Este un aluat care se face cu foarte multă sare, se coace la cuptor, după care se transformă într-un soi de „porțelan” , adică se comportă ca și cum ar fi din argilă. Îl vom picta și ne vom conefcționa în felul acesta o mare parte dintre decorațiunile pentru brad.

Bradul când îl decorați?

O să-l facem puțin înainte de Crăciun, nu vrem să ne grăbim pentru că noi vom avea un brad natural, în ghiveci, și dacă-l bag cu foarte mult timp înainte în casă există toate șansele să nu-și mai revină atunci când îl plantăm. Deci, putem să-l ține maxim o săptămână și jumătate în casă, și atunci o să-l facem în preajma Crăciunului.

Natalia i-a scris Moșului? Ce-și dorește să-i aducă?

E pasionată de bebeluși, are o întragă colecție. Am încercat s-o conving, și am și reușit, ca o parte din bebeluși să-i dăm mai departe, către copii săraci, pentru că de Crăciun își dorește tot un bebeluș, un bebeluș cu cadă, care să facă băiță. Asta i-a scris Moșului și probabil că asta va primi.

Ce pregătești pentru masa de Sărbători?

Crăciunul va fi tradițional, adică voi face rețetele din Bucovina: cozonacul după rețeta bunicii mele Elvira, sărmăluțe și tot ce presupune o masă tradițională. Poate că voi veni și cu un mic twist la unele rețete, dar va fi o masă tradițională. De Revelion îmi doresc să fac lucruri mai moderne și mai ușoare. Probabil că va fi o masă pe bază de pește, frcute de mare s.a.m.d.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter