Scandal în lumea modei. Un designer american a copiat aproape în întregime o haină tradițională românească!

Publicat pe

Acum o săptămână, pe site-ul Vogue a apărut un colaj cu fotografii ale colecției RESORT 2018 Tory Burch. Printre creațiile designerului american – stupoare! – o haină tradițională de inspirație românească, de fapt copiată aproape în întregime.

 

 

Cinci zile mai târziu, comunitatea de pe pagina de facebook La Blouse Roumaine lua atitudine, atrăgându-i atenția designerului Tory Burch – în vârstă de ani 50 de ani, aceasta are o avere de peste un miliard de dolari și deține 200 de magazine prin toată lumea – că una dintre piesele colecției sale este identică aproape cu o haină tradițională românească din secolul 20, obiect donat în anul 1981 și expus chiar la The Metropolitan Museum of Art din New York. Evident, pe pagina de facebook a fost postată și dovada, care este concludentă.

 

 

Imediat după aceea, postarea s-a viralizat, pagina de facebook Tory Burch fiind luată literalmente cu asalt de sute de români, care-i cereau designerului american să facă rectificările de rigoare și să crediteze corect sursa de inspirație, fiindcă pe site scrie că este vorba de o ținută de inspirație africană. Adevărul este că, în afară de mici detalii, aproape insignifiante, haina este copiată în întregime, la prima vedere aproape că nu poți sesiza diferențele…

 

 

Cum administratorii paginii lui Tory Burch nu mai fac față valului de comentarii indignate ale românilor și nu numai, care postează mai repede decât reușesc ei să șteargă, toată povestea a luat o amploare nebănuită, atât datorită share-urilor (care au depășit deja 20.000), cât și faptului că la fiecare postare a designerului un român pune la comentarii fotografia cu haina românească și cea copiată de designer. Chiar dacă pare un sabotaj, oamenii sunt îndreptățiți să facă asta, în așteptarea unui răspuns din partea lui Tory Burch. Așteptăm cu interes și reacția presei de peste ocean și, cu atât mai mult, a publicațiilor și site-urilor specializate în fashion.

 

Oana Pantazi

Foto: Facebook

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter