Sergio Rossi a murit în urma infecției COVID-19! Luna trecută, designerul italian donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirus

Publicat pe

Designerul italian Sergio Rossi, creator al mărcii de lux de încălţăminte care îi poartă numele, a murit la vârsta de 85 de ani în urma infecției Covid-19. Tragedia vine la o lună după ce Sergio Rossi donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirus.

Sergio Rossi a murit în urma infecției COVID-19! Luna trecută, designerul italian donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirusSergio Rossi a murit în urma infecției COVID-19! Luna trecută, designerul italian donase 100.000 de euro unui spital din Milano pentru lupta cu noul coronavirus

Sergio Rossi era internat de câteva zile la un spital din Cesena, zona Emilia-Romana, una dintre cele mai afectate zone din Italia de epidemia COVID-19 și s-a stins joi seară.

„El făcea parte dintre fondatorii cartierului de încălţăminte de lux pentru femei în regiunea Forli şi Cesena la mijlocul secolului al XX-lea”, a declarat Luciana Garbuglia, primarul oraşului San Mauro Pascoli, unde s-a născut Sergio Rossi şi unde şi-a înfiinţat compania.

„Este o pierdere enormă pentru comunitatea noastră”, a scris primarul pe Facebook, subliniind că acest „mare antreprenor” a creat locuri de muncă pentru foarte mulţi cetăţeni din oraşul său natal unde, în 1951, a deschis o linie de producţie.

Într-o înregistrare, edilul mărturiseşte că este „foarte tristă că ne-a părăsit în acest fel”, regretând că, din cauza măsurilor de izolare, oraşul său natal şi concetăţenii nu pot „să-i aducă un ultim omagiu”. Municipalitatea a decis cu toate acestea ca duminică să fie declarată zi de doliu în comunitate, citează Agerpres.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter