Cum era Alexandru Arșinel, de fapt, ca tată și ca director de teatru. Silviu Biriș, despre fața nevăzută a marelui actor: "Parcă a căzut o mască"

Publicat pe

Alexandru Arșinel nu a fost un personaj lipsit de controverse, după scandalul transplantului de rinichi. Însă, dincolo de vorbele celor care l-au criticat, au ieșit la iveală și mărturiile apropiaților marelui actor. Oameni care au lucrat cu el, printre care se numără Gheorghe Turda, Mirela Vaida sau Silviu Biriș, au povestit public despre cum era Alexandru Arșinel atunci când puțini aveau șansa să îl vadă, fie ca tată sau soț, fie ca director al teatrului pe care l-a iubit atât de mult.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

În data de 29 septembrie, Alexandru Arșinel a murit. Avea 83 de ani și se chinuia deja de ceva vreme cu problemele de sănătate. S-a stins din viață după ce fusese mutat la Secția de Terapie Intensivă. În urma lui a rămas soția, Marilena, cei doi fii, dar și nepoții. În data de 2 octombrie, marele actor a fost condus pe ultimul drum către locul de veci pe care îl deținea în cimitirul Bellu.

Cum era Alexandru Arșinel, de fapt, ca tată și ca director de teatru. Silviu Biriș, despre fața nevăzută a marelui actor: "Parcă a căzut o mască"Cum era Alexandru Arșinel, de fapt, ca tată și ca director de teatru. Silviu Biriș, despre fața nevăzută a marelui actor: "Parcă a căzut o mască"

Silviu Biriș, mărturisiri despre Alexandru Arșinel

O țară întreagă, precum și mii de români din străinătate, îl cunosc pe actorul Arșinel. Mereu vesel, cu o glumă în repertoriu, gata să facă pe toată lumea să râdă. A făcut o echipă imbatabilă timp de zeci de ani cu Stela Popescu, iar momentele lor umoristice au fost foarte iubite. Cu toate acestea, actorul a fost mereu foarte discret când a venit vorba despre familia lui sau despre activitatea sa ca director de teatru.

Silviu Biriș a dezvăluit acum cum a fost, de fapt, să îl aibă ca mentor pe Alexandru Arșinel. S-a aflat așadar cum se comporta acesta cu angajații, colaboratorii și chiar și cu copiii lui, atunci când nu era văzut de marele public. Vorbele lui Silviu Biriș par să le confirme pe cele spuse în trecut de Mirela Vaida sau Gheorghe Turda despre regretatul artist.

Citește și: Gheorghe Turda, declarații neașteptate la înmormântarea lui Alexandru Arșinel: „A suferit foarte mult. Invoca lumea rea”

Citește și: Geta Sterp a izbucnit în lacrimi la nunta ei. Momentul care a făcut-o pe sora lui Culiță Sterp să plângă

Citește și: Dan Negru a publicat ultima discuție cu Alexandru Arșinel, pe care au avut-o cu puțin timp înainte să moară: „Golăneala din televiziuni…”

Citește și: Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară

Cum era, de fapt, marele actor ca tată

Alexandru Arșinel a lucrat la un moment dat inclusiv cu unul dintre cei doi fii, Cristian. În cele două luni cât au durat filmările pentru pelicula respectivă, Silviu Biriș mărturisește că actorul avea foarte mare grijă de băiatul lui, dar și de ceilalți implicați în proiect.

Îmi aduc aminte că am filmat, timp de două luni de zile, la un film împreună cu maestrul Arșinel. Eram fericit că lucram cu un actor extraordinar care era și foarte solicitat în perioada aceea. El cu Stela Popescu aveau un succes uriaș, știu că venea la filmare și pleca imediat pentru că aveau spectacole între stațiuni, erau ca meteoriții.

Îmi amintesc că regizorul, în scenariu, vorbea despre un cuplu tată-fiu, și trebuiau să aibă același timbru vocal, așa că a jucat și fiul său, Cristian. Eu am stat în cameră cu el și așa l-am descoperit pe Alexandru Arșinel tatăl, nu actorul, nu maestrul. Acolo, în alea două luni, parcă a căzut o mască.

Maestrul nu numai că avea grijă de Cristian, dar avea grijă și de mine, nu ne lipsea absolut nimic, venea periodic să vadă ce facem. Ba chiar era îngrijorat pentru fiul său care avea o relație nouă, și tatăl Arșinel își dorea să nu fie o chestie de interes din partea fetei, își dorea să fie ceva real', a declarat Silviu Biriș, în exclusivitate pentru Fanatik.ro.

Își trata angajații cu mult tact

Atunci când cineva îl deranja prin comportamentul nepotrivit, Alexandru Arșinel încerca să îi atragă atenția fără să jignească, mai povestește Silviu Biriș.

Alexandru Arșinel ne dădea multe sfaturi. Era un om jovial, foarte lucid și carismatic, nu spunea niciodată cuiva ‘bă, ești prost. În schimb spunea o glumă, povestea o întâmplare sau dădea o pildă. Lumea râdea și-n câteva momente își dădea seama ce a vrut maestrul să spună. Nu degeaba a fost directorul Teatrului de Revistă, el a avut o capacitate fantastică de a iubi.

Se lucra excepțional cu maestrul Arșinel, te uitai la el ca la televizor și când lucrai cu el față în față. Avea un fix, să ne culcăm devreme, să nu pierdem nopțile, și ne spunea treaba asta în mod constant. Dar la 21 de ani nu aveam cum să-l ascultăm mereu, chiar dacă veneam a doua zi praf la platou', a completat Silviu Biriș, pentru aceeași sursă.

Cum se înțelegeau, de fapt, Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Silviu Biriș a mai dezvăluit că aceștia nu se certau niciodată cât timp erau la teatru, de față cu alți actori. Alexandru Arșinel ar fi iubit-o și admirat-o enorm pe partenera lui de scenă.

De la Alexandru Arșinel am învățat punctualitatea și pasiunea pentru profesie. De asemenea, generozitatea pentru că el o iubea mai mult pe Stela decât se iubea pe el însuși. Niciodată nu l-am auzit să se certe cu Stela, nici măcar în culise. Orice aveau de rezolvat probabil că o făceau între patru ochi.

Nu l-am văzut niciodată nervos, poate colegii din teatru să-l fi văzut. În schimb, uneori, l-am văzut mai serios, îi mai pierea zâmbetul, vocea devenea mai gravă. Și să obosească nu l-am văzut niciodată, nu cred că avea timp de așa ceva', a concluzionat Silviu Biriș, despre Alexandru Arșinel.

Sursă foto: Bzi, Pro TV.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter