Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că...”

Publicat pe

Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj. Simona Halep este la un pas să scape de suspendare în dosarul de dopaj. Ar fi fost însă descoperită persoana care ar fi sabotat-o neintenționat pe sportiva noastră. Așadar, se pare că în urma anchetei, campioana și-ar fi demonstrat nevinovăția, în sensul în care ar fi ingerat substanța interzisă fără să aibă intenția să facă acest lucru. Deși a păstrat tăcerea după ce a fost acuzată că s-a dopat, Simona Halep s-ar fi ocupat în detaliu de apărarea ei, alături de echipă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj. Conform avocaților Simonei Halep, încadrarea argumentată în cazul ei ar fi „circumstanțe excepționale', iar aceștia invocă „lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat', informează Prosport.ro. Informațiile care au ieșit acum la iveală ar putea să o scape definitiv de suspendare, iar procesul de dopaj pare că se îndreaptă tot mai mult spre un verdict favorabil sportivei.

Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că...'Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că...'

Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj

Se pare că ar fi fost identificată persoana care ar fi sabotat-o fără rele intenții pe campioană.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei', se arată în demonstrația făcută de avocații români și francezi ai Simonei Halep.

Citește și: Andreea Răducan o apără pe Simona Halep și face o comparație cu cazul său de dopaj: „Poți plăti pentru greșelile altora”

Citește și: Adda și Marius Moga s-au împăcat, după ce nu și-au vorbit ani buni: 'Am greșit amândoi unul față de celălalt'

Citește și: Adrian Mutu, mesaj pentru Simona Halep, după scandalul de dopaj: „Sigur joacă cel mai greu meci al vieții ei. Eu cred că…' / EXCLUSIV

Citește și: Sonia Argint, despre o nouă relație, după divorțul de Horațiu Ionescu: „Sunt deschisă către tot ce are viața să-mi ofere, pentru că merit'

Aceștia au apelat la cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de lExercice pour la Performance et la Sante (LBEPS), care a furnizat o serie de probe, teste, analize, dar și documente în acest dosar.

Toate aceste probe sunt menite să dovedească lipsa vinovăției Simonei Halep, urmărindu-se astfel renunțarea completă la suspendarea campioanei.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping', se arată în solicitarea avocaților Simonei Halep.

Rămâne de văzut cum va evolua totuși ancheta în continuare pentru că Roxadustat este considerată de Agenția Mondiala Anti-Doping (WADA) drept o „substanță nespecifică care implică o presupusă intenție de utilizare'.

Cum a fost testată sportiva

Această substanță este aproape imposibil de procurat, căci în România nu este autorizată, iar în Europa se poate cumpăra doar în baza unei prescripții medicale. Acest document trebuie să fie emis de un doctor care are experiență în tratarea anemiei cauzată de insuficiență renală cronică. Roxadustat stimulează răspunsul natural care se procesează atunci când nivelul de oxigen din organism este scăzut.

Simona Halep a fost supusă la București unui test doping în data de 21 septembrie, la fix trei săptămâni după ce ieșise pozitivă la US Open, conform probei prelevate la New York în data de 29 august. Cel de-al treilea test, din data de 21 octombrie, a ieșit negativ.

Sursă foto: Instagram

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter