Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Publicat pe

Simona Halep a pierdut astăzi finala de la Roland Garros, ratând şansa de a câştiga primul turneu de Grand Slam şi de a deveni numărul 1 în clasamentul WTA. Românca a mai jucat finala la Roland Garros şi în 2014 când a pierdut în faţa Mariei Sharapova din Rusia.

 

„Sunt tristă pentru a doua finală pierdută. E o zi grea, dar mă voi întoarce la muncă si voi crede in continuare in sansa mea.', a spus Simona Halep după meci.

 

La finala de pe arena centrală Philippe Chatrier tribunele au fost pline, iar Simona a fost susţinută frenetic de numeroşi români. Printre ei s-au aflat Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac, dar şi Virgina Ruzici care câştiga turneul de la Roland Garros în urmă cu 39 de ani.

 

Simona Halep a fost la un pas de eliminare în sferturile de finală când a jucat împotriva Elenei Svitolina, iar în semifinală a reuşit să facă un meci fantastic împotriva Karolinei Pliskova din Cehia.

 

La cei 20 de ani ai ei, Jelena Ostapenko a avut un tuneu incredibil şi a ajuns să câştige prima ei finală de Grand Slam unde nu a avut nimic de pierdut. Astfel, letona a fost cel mai puţin aşteptată finalistă de la Roland Garros.

 

 

Cele două jucătoare au avut stiluri diferite de joc, iar finala de la Roland Garros a fost un meci al contrastelor.  Ostapenko este o jucătoare foarte agresivă, scurtează punctele, iar adverserele ei trebuie să se apare foarte mult. De partea cealaltă, Simonei îi place să îşi construiască punctele, loveşte curat.

 

După un prim ghem pierdut în faţa lui Ostapenko, Simona a revenit, iar experienţa sa şi-a spus cuvântul, câştigându-le pe următoarele 2. Setul a fost unul extrem de disputat, Jelena servind cu multă furie şi amintind de Monica Selesi, însă Simona a rămas calmă şi a câştigat setul cu 6-4.

 

Setul al 2-lea a început cu 3 ghemuri câştigate de Simona, după care Ostapenko a revenit şi le-a câştigat pe următoarele 3. Era 3-3 în setul 2 şi momentul de mare intensitate al meciului. Ostapenko a făcut 4-3 după un ghem jucat intens şi a câştigat setul 2 cu 6-4.

 

A urmat setul decisiv, iar de la 3-1 pentru Simona, Ostapenko a ajuns la 6-3 şi a câştigat finala de la Roland Garros, tenisul având o nouă jucătoare de mare valoare.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter