Simona Pătruleasa merge la muncă, în perioada de carantină, iar acasă are ritual ca la armată: ”Am preș la intrare îmbibat în clor, dau de 2 ori pe zi cu mopul. Ce făceam înainte acum fac însutit" / INTERVIU

Publicat pe

Ca prezentatoare de știri, Simona Pătruleasă nu a putut intra în izolare, continuând să meargă la televiziune. Vedeta ne-a împărtășit modalitățile prin care încearcă să se ține departe de pericolul infectării cu noul coronavirus, atât acasă, cât și la locul de muncă, dar și fricile cu privire la cei dragi, mai ales că fratele ei este stabilit în Italia.

De câte ori te urmăresc la știri, în weekend, din scaunul meu de om care lucrează de acasă, nu pot să nu mă întreb cum controlezi frica pe care o experimentează majoritatea în plină pandemie. Trăiești cu teama că ești expusă?

Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, cu care nu ne-am mai confruntat până acum. E firesc să existe acea teamă. Îmi este teamă pentru părinți, pentru fratele și cumnata mea, care sunt în Italia, pentru Ingrid, pentru Sabin. Eu sunt ultima la care mă gândesc. Când sunt acasă, mă iau cu treabă și, fiind cu Ingrid, evit să mă uit la știri, pentru a nu mă încărca nici pe mine, nici pe ea cu lucruri negative. În timp ce prezint Știrile sau când mă pregătesc pentru intrarea în jurnal, aflând detalii despre această pandemie, nu am cum să nu simt neliniștea, e totuși o stare excepțională, dar nu transmit oamenilor de acasă neliniștile mele, ci informația corectă.

VIVA! de mai

Având în vedere că, prin natura meseriei, faci parte din categoria celor care trebuie să meargă în continuare la muncă, ce măsuri de protecție ai luat astfel încât să te poți proteja pe drumul spre locul de muncă și la locul de muncă?

Respectăm regulile de igienă și distanțare socială cu strictețe. În primul rând, merg, de fiecare dată, cu mașina spre muncă. În redacție, dezinfectez suprafețele, mai mult decât o făceam de obicei, biroul, telefonul, computerul; îmi șterg pupitrul cu dezinfectant înainte să intru în direct, deși la Kanal D se face igienizare totală de câteva ori pe zi. Mare parte dintre colegi lucrează de acasă, astfel că birourile sunt aproape goale. Când merg la cumpărături, destul de rar, cam o dată la zece zile, port mănuși și mască, și am grijă maximă să dezinfectez acasă tot ce se poate. Nu mai vorbim despre spălatul pe mâini, foarte des, și realizat la modul „chirurgical.

Dar când te întorci acasă cum procedezi ca să fie toată familia safe? Ce faci când intri pe ușa casei?

Igienizez de câteva ori, mai ales sâmbăta și duminica, atunci când ies ca să merg la jurnal. Mă dezbrac când intru în casă și pun hainele direct în mașina de spălat, am preș la intrare întotdeauna îmbibat în clor, mă spăl foarte bine pe mâini, am întotdeauna la îndemână dezinfectant pentru telefon, chei și geantă. E un ritual bine pus la punct.

Ai dezvoltat vreo mini-obsesie acasă, pentru a te asigura că e totul dezinfectat și lipsit de pericol?

Pentru că stăm foarte mult acasă, mă deranjează tot ce ține de dezordine. Dau de două ori pe zi cu mopul, spăl, calc… Tot ceea ce făceam înainte acum fac „însutit.

De ce îți este cel mai dor, Simona, din „vechea ta viață, din lucrurile pe care le puteai face înainte, crezând că erau un dat?

De întâlnirile cu părinții mei. Când era Ingrid la școală, de două ori pe săptămână venea mama la noi sau dădeam eu o fugă să-mi beau cafeaua cu ei. De asta îmi este foarte dor. Și de ieșirile în parc fără nicio grijă, îmi este dor de firesc, de normalitate. Mi se pare incredibil să mă duc la părinții mei să le duc cumpărăturile și să le trimit pupici de la distanță.

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!
Revista se poate găsi în rețelele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.

Simona Pătruleasa merge la muncă, în perioada de carantină, iar acasă are ritual ca la armată: 'Am preș la intrare îmbibat în clor, dau de 2 ori pe zi cu mopul. Ce făceam înainte acum fac însutit" / INTERVIUSimona Pătruleasa merge la muncă, în perioada de carantină, iar acasă are ritual ca la armată: 'Am preș la intrare îmbibat în clor, dau de 2 ori pe zi cu mopul. Ce făceam înainte acum fac însutit" / INTERVIU

Foto: Instagram

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă