Somație de la CNA pentru Antena Stars, după interviul cu George Buhnici: "Intervenția domnului Dan Capatos ia din vina postului cea mai mare parte"

Publicat pe

Postul Antena Stars a primit recent somație de la CNA, în urma interviului cu George Buhnici. Declarațiile acestuia au creat un scandal de proporții după ce a fost difuzat interviul în care influencerul a făcut declarații controversate și jignitoare la adresa femeilor. Iată ce a decis Consiliul Național al Audiovizualului!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Antena Stars a primit ieri o somație de la CNA, după ce, în urmă cu o săptămână s-a discutat, în cadrul forului despre declarațiile controversate ale lui George Buhnici la postul în cauză, în cadrul emisiunii XTra Night Show. Iată ce au decis membrii Consiliului Național al Audiovizualului în legătură cu postul de televiziune!

Somație de la CNA pentru Antena Stars, după interviul cu George Buhnici: "Intervenția domnului Dan Capatos ia din vina postului cea mai mare parte"Somație de la CNA pentru Antena Stars, după interviul cu George Buhnici: "Intervenția domnului Dan Capatos ia din vina postului cea mai mare parte"

Antena Stars, somație de la CNA, după interviul cu George Buhnici

În luna iulie 2022, declarațiile făcute de George Buhnici în cadrul unui interviu la XTra Night Show au pus pe jar tot internetul. La vremea respectivă, vloggerul a declarat că nu dorește să meargă la mare și să vadă piele cu celulită și vergeturi, după care a spus că soția sa arată „ca o minoră”. Mai mult, acesta le-a îndemnat pe femei să meargă la „săliță”. Drept urmare, Antena Stars a primit recent o somație de la CNA, după ce, cu o săptămână în urmă, forul a luat în discuție declarațiile făcute de George Buhnici în cadrul emisiunii XTra Night Show.

Citește și: George Buhnici, audiat la CNCD. Ce a declarat vloggerul despre afirmațiile controversate:'A avut o atitudine corectă'

Citește și: Lorena Buhnici a revenit pe Internet, la o lună de la scandalul provocat de George Buhnici.Ce imagine a postat

Citește și: Concluziile psihologului, după declarațiile lui George Buhnici despre femei: „Predomină instinctele animalice'

Citește și: Lorena Buhnici, decizie radicală după scandalul vergeturilor și al celulitei.Ce a făcut acum soția lui George Buhnici

Capatos a avut capacitatea să şi empatizeze cu Buhnici. A explicat că Buhnici nu a dat interviul la întâmplare. Din ce am văzut în raport, Dan Capatos cred ca l-a şi chemat pe Buhnici să îşi exprime punctul de vedere la Antena Stars. Buhnici a ales să nu comunice lucrul ăsta.

Aş vrea să punctez de ce este relevant faptul că la Antena Stars s-a difuzat acest interviu, pentru că Buhnici se autointitulează un influencer. Ca atare, dânsul, contra cost, este plătit să influenţeze opiniile.

Este foarte relevant ca oamenii să afle părerea lui pe anumite subiecte', a declarat Norina Ionescu, reprezentantul Antena Stars, în fața CNA, conform paginademedia.ro.

Mircea Toma (CNA): „Au avut timp să se prindă că e o monstruozitate acolo”

Antena Stars, somație de la CNA în cazul George Buhnici. În prima ședință, membrul CNA Mircea Toma a propus o amendă de 10.000 de lei, dar a decis să amâne până la ședința de ieri, pentru a afla punctul de vede al postului Antena Stars. Conform acestuia, postul TV ar fi avut timpul necesar pentru a vedea și edita declarațiile lui George Buhnici.

Tema dezbaterii noastre nu este Buhnici, ci că Buhnici apare la televizor fără să i se pună ghilimele, adică nu face nimeni din post nici o detaşare faţă de declaraţiile lui Buhnici, dimpotrivă ele sunt întărite prin intervenţii puse în editare.

În intervalul de o săptămână de la interviu, au avut timp să îl editeze, să citească şi să se prindă că este o monstruozitate acolo', a declarat Mircea Toma la CNA, potrivit sursei menționate.

În ședința CNA s-a discutat intervenția lui Dan Capatos

În ședința Consiliului Național al audiovizualului a fost discutată și intervenția lui Dan Capatos în urma declarațiilor controversate făcute de George Buhnici.

Mai mult ce poate să spună un post despre cel pe care l-a găzduit, în sensul de difuzare. E foarte clară poziţia postului faţă de conţinutul acelui interviu.

Intervenţia domnului Capatos, care reprezintă postul, prin poziţia lui de realizator al emisiunii respective, ia din vina postului cea mai mare parte şi rămâne ca opinia publică să-l judece pe Buhnici, nu un post care a difuzat un interviu', a spus Răsvan Popescu, membru CNA.

Membrul CNA Dorina Rusu s-a autosesizat în privința declarațiilor făcute de George Buhnici în interviul de la Antena Stars. George Buhnici. Aceasta menționat că nu dorește ca acest lucru să rămână nesancționat, declarând că reporterul care a luat interviul ar fi trebuit să reacționeze în urma declarațiilor lui Buhnici.

Nici nu vreau să exagerăm, dar nici nu vreau să lăsăm nesancţionată chestia asta. Trebuie pus în context tot s-a întâmplat, cred că reporterul sau prezentatorul emisiunii ar fi trebuit să reacţioneze la asemnenea declaraţii, în respectiva emisiune', a precizat Dorina Rusu.

Antena Stars a primit somație de la CNA în cazul George Buhnici, fiind invocat un articol legat de afirmații defăimătoare'.

Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice'.

Buhnici a fost amendat de CNCD cu 20.000 de lei pentru declarațiile defăimătoare

După interviul de la Antena Stars și scandalul imens creat în mediul online și nu numai, George Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de CNCD. La scurt timp, Dan Capatos a declarat, la XTra Night Show că echipa emisiunii i-a dat sanșa lui Buhnici să evite întreg scandalul, prin faptul că materialul a fost difuzat pe post la o săptămână după ce acesta a dat declarațiile scandaloase.

Prezentatorul a decis să clarifice această situație, întrucât Buhnici a dat vina pe el și pe colegii lui pentru amenda de 20.000 de lei, dar și pentru contractele pierdute în ultima perioadă.

Noi nu am exploatat în niciun fel acest interviu, în afara faptului de a-l difuza. Nu am făcut dezbateri, cum am fi putut face când eram la Un Show Păcătos, tocmai pentru că am plecat de la premiza că fiecare om merită a doua șansă. (…)

Șansa a constat în mai multe momente: acela de a nu difuza imediat interviul, difuzarea lui a avut loc după 7 zile, gândindu-ne că poate în acest timp va realiza grozăviile pe care le-a spus și va da măcar un telefon reporterului care a luat legătura cu el. (…) Discuția apare în momentul în care, după această amendă, George Buhnici se simte dator de a explica din nou de ce a ajuns în postura de a lua amendă și pentru a doua oară, în cadrul aceluiași scandal, dă vina pe emisiunea noastră‘, a explicat Dan Captos, la Xtra Night Show.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă