10 lucruri inedite despre Daniel Day Lewis

Publicat pe

Daniel Day Lewis este unul dintre cei mai selectivi actori din industria filmului, dar atunci când acceptă un rol, se dedică în totalitate personajului. Cu ultimul său film, „Lincoln', a câştigat un trofeu Golden Globe şi un premiu Oscar.

Daniel Day-Lewis attends the "Lincoln" premiere in Los Angeles

 

1. PROVINE DINTR-O FAMILIE CU ÎNCLINAŢII ARTISTICE. Este fiul poetului britanic Cecil Day-Le­wis şi al actriţei Jill Bacon. Bunicul său din partea mamei, Sir Michael Bacon, directorul studiourilor de film Ealing, a fost o personalitate a cinematografiei britanice, iar sora sa, Tamasin Day-Le­wis, este realizator de documentare.

2.  A FOST UN COPIL PROBLEMA­TIC şi a avut necazuri cu poliţia din cauza unor infracţiuni precum furtul din magazine şi consum de alcool. Pen­tru a-l stăpâni, părinţii l-au trimis la in­ternatul Sevenoaks School din Kent, o şcoală pe care a urât-o toată viaţa.

3. ŞI-A DORIT SĂ LUCREZE CA TAMPLAR ŞI CIZMAR. După ab­solvirea şcolii, a aplicat pentru a deveni ucenicul unui tâmplar, dar nu a fost ac­ceptat din cauza lipsei de experienţă. După ce a jucat în filmul „The Boxer', a stat cinci ani departe de actorie şi s-a retras în Florenţa, Italia, unde a lucrat ca cizmar.

4. ESTE UN MARE FAN AL LUI HEATH LEDGER, căruia în 2008 i-a dedicat trofeul SAG pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Nine'. După ce a mulţumit publicului, actorul a apre­ciat prestaţia lui Ledger din „Monsters Ball' şi din „Brokeback Mountain', ca­talogată drept „unică şi perfectă'.

5. A ÎNVĂŢAT SĂ BOXEZE pentru rolul din „The Boxer'. „Am vrut să văd dacă îmi place sportul ăsta. Dacă nu mi-ar fi plăcut, nu aş fi vrut să spun povestea din film. În cel mai bun caz, boxul este foarte pur. Trebuie să fii re­zistent şi să ai încredere în tine chiar şi după ce eşti lovit. E ca un test.'

6. S-A ÎMBOLNĂVIT ÎN TIMPUL FILMĂRILOR LA „GANGS OF NEW YORK', în Italia, şi a refuzat să îşi schimbe haina pe care o purta pe platou cu una mai călduroasă, pentru că mode­lul mai gros nu exista în secolul al XIX-lea, când avea loc acţiunea filmului.

7. S-A CĂSĂTORIT CU FEMEI CE­LEBRE. Prima este Isabelle Adjani, cu care a avut o relaţie de şase ani, iar cea de-a doua este Rebecca Miller, fiica scenaristului Arthur Miller, pe care a cu­noscut-o în momentul în care se docu­menta despre viaţa celebrului scriitor.

8. A REFUZAT ROLUL LUI ARA­GON DIN „LORD OF THE RINGS', deşi regizorul Peter Jackson a încercat de mai multe ori să-l convingă.

9. SE IZOLEAZĂ PENTRU O LUNGĂ PERIOADĂ înainte de a începe să lucreze la un film, pentru a intra cât mai bine în pielea personaju­lui. „În Anglia, sunt considerat nebun pentru asta. Aşa îşi explică ei compor­tamentul meu excentric.'

10. COLABOREAZĂ FRECVENT CU MARTIN SCORSESE, despre care spune: „Martin nu a trebuit niciodată să mă convingă de un anu­mit lucru. Le doresc tuturor colegilor mei să aibă ocazia de a lucra cu el măcar o dată în viaţă'.

 

De RALUCA TĂMAŞ

Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter