20 de ani de la publicarea romanului ”Alchimistul”

Publicat pe

Paul Colho, AlchimistulIn aceasta luna se implinesc 20 de ani de la publicarea in Brazilia a primei editii a romanului „Alchimistul' de Paulo Coelho. O carte care a devenit bestseller international, fiind tradusa in 66 de limbi si atingand vanzari record de peste 30 de milioane de exemplare in 150 de tari.

Producatorii de la Hollywood s-au aratat interesati de drepturile de adaptare a cartii pe pelicula, acestea fiind cumparate in 1996 de Warner Brothers.

Numeroase companii de teatru au considerat ca potentialul dramatic si poetic al cartilor lui Paulo Coelho poate fi transpus in scena.

„Alchimistul' a fost adaptat si jucat pe scene de pe toate cele cinci continente, in diferite forme – musical, teatru dansant sau balet, teatru de papusi, drama, opera.

In Romania, premiera piesei omonime are loc pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti in octombrie 2005, bucurandu-se de participarea scriitorului insusi.

Anul acesta Alchimistul va fi pus in scena pe Broadway.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter