5 greșeli pe care le faci când urmezi o cură de slăbire

Publicat pe

Curele de slăbire fulger nu sunt niciodată o soluție bună pe termen lung pentru a ajunge în bună formă fizică. Antrenorul Răzvan Stratula explică cele 5 greșeli pe care mulți le fac atunci când aleg să țină o astfel de dietă.

 

Curele de slăbire nu reprezintă, pe termen lung, o soluție benefică. Mulți din cei care aleg această metodă de a ajunge în formă fac următoarele cinci greșeli.

1. Vrei rezultate peste noapte

Nu încerca să scapi într-o lună de kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuși decât să slăbești nesănătos, să încetinești metabolismul iar, atunci când vei reveni la stilul de viață cu care erai obișnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabești treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare și multă voință. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta.

2. Te înfometezi

Dacă începem să privăm organismul brusc de nutrienți, se va transforma totul într-o corvoadă. Cât timp dieta' se bazează doar pe renunțare vom fi mereu tentați să cedăm. Trebuie să abordăm problema cu calm și răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta, să încercăm să eliminăm unul câte unul din alimentele interzise'.

3. Nu faci mișcare

Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus și celulita datorate stilului de viață sedentar nu vor ceda ușor numai prin dietă'. Ai nevoie de mișcare! Dacă nu îți permiți un antrenor personal, poți merge la clase de grup. Nu uita să faci mișcare în viața de zi cu zi: nu lua liftul, urcă pe scări ; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineața când te trezești după o ușoară înviorare, fă 20 de abdomene.

4. Numeri caloriile

Faptul că atingem un anumit target de calorii nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obținute din zaharuri agravează situația și abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste calorii'. Așa că evită număratul caloriilor și încearcă să ai un echilibru in alimentație, să mănânci alimente bogate în nutrienți de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.

5. Nu te recompensezi

Nu uita că, din când în când, meriți o recompensă', un bonus pentru a putea continua în același mod organizat și bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriți o recompensă, fie că este vorba de o plăcere vinovată' (o prăjitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste bonusuri' vin ca un check point în drumul spre silueta de vis', explică Răzvan Stratulat.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter