9 ani de la moartea Mădălinei Manole. “Fata cu părul de foc”, declaraţii emoţionante în ultimele clipe de viaţă: “Am un Dumnezeu deasupra care, până acum, a vegheat! ” / EXCLUSIV

Publicat pe

Pe 14 iulie 2010 o veste şocantă pâlpâia, cu litere de-o şchioapă şi tiltu de „breaking news', la toate televiziunile: „Mădălina Manole a murit'. Ceea ce, pentru o fracţiune de secundă, a fost luată drept o gafă sau o glumă extrem de proastă, s-a dovedit a fi o tragedie care ne doare şi astăzi. „Fata cu părul de foc' a încheiat socotelile cu viaţa chiar în ziua în care împlinea 43 de ani.

9 ani de la moartea Mădălinei Manole. Fata cu părul de foc', declaraţii emoţionante în ultimele clipe de viaţă: Am un Dumnezeu deasupra care, până acum, a vegheat! ' / EXCLUSIV9 ani de la moartea Mădălinei Manole. Fata cu părul de foc', declaraţii emoţionante în ultimele clipe de viaţă: Am un Dumnezeu deasupra care, până acum, a vegheat! ' / EXCLUSIV

În dimineaţa zilei de 14 iulie 2010, Mădălina Manole a fost găsită fără suflare, de către soţul ei, în baia casei lor din Otopeni. Fiul lor, copilul pentru care Mădălina s-a rugat şi îl adora mai presus decât orice, avea doar un an şi o lună când a rămas orfan de mamă.

În urma anchetei, s-a stabilit că Mădălina Manole s-a sinucis. Nimeni n-a înţeles de ce, care au fost motivele care au împins o femeie abia devenită mamă, care spunea că trăieşte cea mai frumoasă perioadă a vieţii ei, să-şi ia viaţa. Multe întrebări au rămas fără răspuns. Familia cântăreţei a refuzat să creadă că Mădălina a ales să-şi părărească de bunăvoie copilul, iar mama ei a luat cu ea în mormânt, în 2017,  convingerea că fiica ei a fost ucisă.

Au urmat sute de emisiuni de televiziune, mii de articole şi râuri de lacrimi. Anchete ale poliţiei, investigaţii private ale familiei, clarvăzători, taximetrişti care ştiau sau nu ceva, prieteni mai mult sau mai puţin apropiaţi artistei care îşi dădeau cu presupusul, declaraţii mai mult sau mai puţin reale, care au făcut lumină în acest caz sau, dimpotrivă, au aprofundat bănuielile.

Mădălina Manole refuza compromisurile

Mulţi dintre artiştii generaţiei sale au acceptat să se reinventeze, să se adapteze vremurilor în continuă schimbare, chiar dacă asta se împotrivea firii lor. Nu şi Mădălina Manole. Într-un interviu acordat în ultimele clipe de viaţă, artista ne spunea că refuză compromisurile profesionale sau de altă natură.

Avem atât de mulți artiști de valoare. Din păcate, unii au plecat din această lume striviți, scârbiţi, jigniţi şi îndureraţi de atâta prostie, ignoranţă, incultură și nepăsare din partea nației din care au provenit. Cel mai trist este că nimic nu este de făcut atâta timp cât cei care sunt la cârma televiziunilor, ziarelor și radiourilor nu au alte interese decât cele pur comerciale. Dacă dai poporului numai mămăligă, nu va ști niciodată ce gust are trufandaua.

Teoria asta nesimţită că „asta cere poporul' ne-o servesc toţi nesimţiţii care deja au îndobitocit acest popor. Mi se face scârbă când îi aud pe toţi prezentatorii ăştia de emisiuni care se ascund, cu imensă nesimţire, în spatele acestei scuze. De fapt sunt toţi nişte lingăi şi disperaţi care ar face orice să mânânce şi gura lor o pâine. Asta e realitatea!

Noroc cu formațiile astea, câteva, de rock care rezistă și fac mai departe o muzică frumoasă! Și pe mine m-au sfătuit unii colegi și impresari să mă «adaptez» și să cant cântece mai «ușurele», care să prindă la public, chipurile.

Sunt în stadiul în care îmi permit luxul de a cânta ce-mi place, când vreau, o muzică pe care simt să o cant acum! Așa am făcut de la început! Şi nu am de gând să mă schimb indiferent cât de împuţite sunt timpurile prezente!

Vremurile s-au schimbat în rău și lumea s-a umplut de prefăcuți oportuniști, curve și analfabeți, iar eu nu am nevoie să mă «adaptez» la așa ceva', ne spunea Mădălina Manole cu puţin timp înainte să moară.

 

În ultimii ani de viaţă, Mădălina Manole evita apariţiile publice

 

„Imediat ce am primit vestea că sunt gravidă, am anulat absolut toate contractele pe care apucasem să le semnez, iar aparițiile tv sunt extrem de rare. În primul rând, pentru că am fost sfătuită de medic să renunț la orice fel de efort, iar singură mișcare pe care o fac este legată de amenajarea camerei bebelușului.

Al doilea motiv pentru care m-am retras este acela că nu mă interesează să apar într-un context vulgar, penibil, fără legătură cu meseria și mesajul muzicii mele.

Fac parte din categoria artiștilor care și-au clădit carieră și numele solid, pe parcursul a 20 de ani, în așa fel încât oricând se va găși loc pentru vocea si muzică mea. De la 15 ani trăiesc din muzică, m-am impresariat singură, fără «prieteni» care să mă sponsorizeze, așa cum văd că se întâmplă astăzi. Am ales în viață asta să trăiesc frumos, oricât de greu mi-a fost!', ne spunea Mădălina în 2009, cu puţin timp înainte să nască.

Împăcată cu deciziile sale

Mădălina Manole ţinea foarte mult la integritatea ei morală şi nu accepta, nici în plan profesional, nici personal, nimic din ce ar fi contravenit dorinţelor sale.

„Lipsa aparițiilor la TV, în cazul meu,  nu duce la lipsa concertelor şi a invitaţiilor la diverse evenimente care să aducă venituri mie şi familiei mele', sublinia Mădălina Manole.

„Fac parte din categoria artiștilor care și-au clădit cariera și  numele suficient de solid, pe parcursul a 20 de ani, în așa fel încât oricând se va găsi loc pentru vocea mea, repertoriul meu și tot ce ține de personalitatea mea scenică. Asta înseamnă valoare, talent. Şi ceva inteligență managerială, dacă îmi permiți. Iar eu mi le cunosc destul de bine.

Subliniez faptul că de la 15 ani trăiesc din muzică și dacă mă gândesc că am construit, până acum în viață, două case și mi-am ,,impresariat” singură cariera muzicală așa cum am știut eu și n-am avut vreodată vreun ,,prieten” care să ,,mă întrețină” sau să mă ,,sponsorizeze” precum modelul clasic al aproape tuturor fufelor din peisajul autohton.

Asta înseamnă că am ales în viață asta să trăiesc frumos , oricît de greu mi -a fost, uneori,  fiind  nevoită  să o iau de la început! Şi mai înseamnă ceva: am un Dumnezeu deasupra care până acum, cel puţin, a vegheat!'.

S-a bucurat doar un an de miracolul maternităţii

În pântecul meu creşte voinicul nostru. Acum ştiu că sunt cea mai fericită femeie din lume când bebeluşul meu mişcă în burtică!', ne spunea Mădălina, cu puţin timp înainte să devină mamă.

Cât despre planurile de căsătorie cu Petru Mircea, cântăreaţa ne spunea: Deocamdată pregătim venirea pe lume a bebeluşului. Abia când îl vom ţine în braţe, vom avea şi energia de a le aranja creştineşte pe toate, aşa cum se întâmplă în viaţa unei familii aflate la început de drum!'.

Petru Mircea junior are 10 ani acum și este crescut de tatăl lui. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter