A trecut 1 an de la moartea lui Leo Iorga! Cum arată acum mormântul artistului și ce mesaj a transmis văduva lui

Publicat pe

Leo Iorga s-a stins din viață pe 2 noiembrie 2019, din cauza unui cancer pulmonar cu care a luptat mai bine de opt ani. Văduva Paula Iorga și cei doi copiii, Edy și Paul, i-au făcut sâmbătă, parastasul de 1 an, prilej cu care fosta soție a solistului de la Compact a scris un mesaj emoționant în memoria acestuia.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Paula Iorga și cei doi copiii, Edy și Paul, au organizat sâmbătă parastasul de un an pentru Leo Iorga și au chemat la mormântul artistului trei preoți care au ținut o slujbă, după care au împărțit pachete și colivă.

În afară de pachețele pe care le-au împărțit la cimitir, Paula și băieții au pregătit și o masă la o mânăstire. Am vorbit la Mănăstirea Antim să facă o masă pentru săraci', a spus Paula pentru ciao.ro.

„Veșnica pomenire Lila scumpul și mult iubitul meu soț! Azi e un an de când seara  continui sa-ti spun noapte bună păstrând obiceiul …Iarta-mă te rog că nu pot accepta noua viață! Dumnezeu să te pomenească în Imparația Lui! Amin”, este mesajul postat de văduva artistului, pe Facebook.

Înaintea parastasului de 1 an, Paula Iorga și băieții ei au amenajat locul de veci al regretatului artist. Lângă mormânt, au făcut un loc special amenajat cu o băncuță unde să poată sta atunci când vin să-i aprindă lumânări și să-i aducă flori.

A trecut 1 an de la moartea lui Leo Iorga! Cum arată acum mormântul artistului și ce mesaj a transmis văduva luiA trecut 1 an de la moartea lui Leo Iorga! Cum arată acum mormântul artistului și ce mesaj a transmis văduva lui

Citeste si:

În sfârșit un motiv de bucurie în familia lui Leo Iorga, la două săptămâni de la moartea artistului: „Fii binecuvântat dragul mamei, noul cap de familie!'

Povestea emoționantă de dragoste dintre Leo Iorga și soția sa, Paula. S-au cunoscut la mare, în 1989, și tot acolo s-au căsătorit

Leo Iorga a cântat de la 14 ani

Leo Iorga începe să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului „Ioan Slavici”. Până în 1985 colaborează cu grupul „Pacific”. În 1988 activează ca vocalist în formația Cargo lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară” și „Erata”. Din toamna anului 1988 până în 1996 e vocalistul formației Compact în componența: Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept „formula de aur a Compactului”.

Cu Leo Iorga ca vocalist, trupa Compact cântă la festivalul „Mitt Ein Ander” de la Berlin în anul 1989. Au trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992). În 1990 participă la turneul „British Rock for Romania” alături de trupele Crazy Head , Jesus Jones și Skin Games. În 1992 participă la festivalul „Rock ’92”, alături de două nume celebrități ale rock-ului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band, iar în 1993 susține două concerte (în Brașov și Sofia) alături de legendara trupă Nazareth. În 1994, cântă la „Skip Rock Festival” alături de celebrul grup Jethro Tull. În 1993, 1994 și 1995 iau parte la turneul Marlboro Music alături de Holograf, Iris și Direcția 5, scrie wikipedia.org.

Din 1997 până în 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu, Mario Ticlea, Bobi Stoica, Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin „Bibanu” Dalvarea și Andi Savastre în formația Schimbul 3.

Din 2003 până în 2019, a activat alături de formația Pacifica.

La începutul anului 2011, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, după ce și-a agravat starea de sănătate, fumând uneori chiar și patru pachete de țigări pe zi. El s-a operat în februarie 2011 pentru extirparea tumorii de la plămâni.

Pe 9 mai 2014, artistul a suferit o operație pe creier, în urma depistării unei metastaze.

foto: Ciao.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter