Povestea emoționantă a actorului Nae Alexandru, supraviețuitor al cutremurului din '77. Dan Negru: "Bunica l-a protejat cu propria viață!"

Publicat pe

Actorul Nae Alexandru este unul dintre miracolele cutremurului din 4 martie 1977. Avea patru luni atunci și a fost singurul supraviețuitor al familiei sale, găsit printre ruine de salvatori după zile de căutări. Dan Negru a postat un mesaj emoționant astăzi, evidențiind faptul că supraviețuirea lui Nae Alexandru este dovada clară că miracolele există.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dan Negru a postat pe contul său de socializare un mesaj emoționant la 44 de ani de la cutremurul devastator care a lovit România și a luat cu el peste 1500 de vieți. Vedeta Antena 1 a ținut să precizeze că miracolele există, iar actorul Nae Alexandru e unul dintre ele.

Povestea emoționantă a actorului Nae Alexandru, supraviețuitor al cutremurului din '77. Dan Negru: "Bunica l-a protejat cu propria viață!"Povestea emoționantă a actorului Nae Alexandru, supraviețuitor al cutremurului din '77. Dan Negru: "Bunica l-a protejat cu propria viață!"

„Nu mai căutați miracole ! Ele există! V-am spus de Nae? Cel din fotografie …El e miracolul cutremurului din 4 martie ! Avea 4 luni in 1977 când blocul in care locuia s-a prăbușit omorându-i familia !Salvatorii l-au găsit după 7 zile in brațele bunicii, moartă, care l-a protejat cu propriul corp și cu propria-i viață. Nae e miracolul. #4martie' a fost mesajul postat de Dan Negru, alături de fotografia cu el și Nae Alexandru.

Pe 4 martie 1977 a început cel mai devastator cutremur din România, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și a durat 56 de secunde.
Au murit peste 1578 de oameni și alți 11.300 au fost răniți. Cutremurul a devastat România, prăbușind 35 de clădiri.

Citește și: Toma Caragiu şi Doina Badea, printre artiştii care au murit în cutremurul din 4 martie 1977. Cum a păcălit Oana Zăvoranu moartea acum 42 de ani

Citește și: 43 de ani de la tragedia care a marcat România. Personalitățile care au murit la cutremurul din 4 martie 1977

Citește și: Azi se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977! Cântăreața Doina Badea a murit, atunci, împreună cu toată familia / Nu i-a fost niciodată găsit trupul!

A fost resimțit în cele mai mare orașe ale României, iar cele mai afectate județe au fost: Teleorman, Dolj, Ilfov, Prahova, Iași, Vaslui, Buzău, Vrancea.
Salvatorii au căutat zile în șir supraviețuitori printre dărâmături. A fost o operațiune extrem de amplă cu peste 30.000 de salvatori, pompieri sau militari.

Printre cei salvați de sub ruine s-a aflat și Nae Alexandru. Astăzi, el este actor al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase’. Este printre cei mai tineri supraviețuitori ai cutremurului și a fost găsit în brațele bunicii sale, care a vrut să îl protejeze.

„Cutremurul a avut loc vineri, iar bebelușul de 6 săptămâni a fost găsit duminică la prânz. Ce e cu adevărat important: minunea supraviețuirii unui bebeluș, viața răsărită din ruinele unui bloc prăbușit, devenit mormânt pentru toți locatarii, mai puțin pentru un prunc de doar 6 săptămâni, speranța unei bunici că trupul ei ar putea ocroti ființa dragă pe care a apucat să o ia în brațe în timpul cutremurului…’.

Ce-aș putea să spun?! N-aș vrea și nici n-aș putea să vorbesc despre drama pe care am trăit-o acum 43 de ani. Lumea cred că mă cunoaște și știe prin ce am trecut… Cine vrea să afle poate să scormonească în trecut.

Ce-aș putea să vorbesc acum când eu am mi-am pierdut mama de doar 25 de ani în timpul cutremurului din 77?! Eram mic, dar când am realizat, mult mai târziu ce s-a întîmplat, am înțeles că am trăit o dramă…’, a spus pentru Libertatea, actorul Nae Alexandru, acum ceva timp.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter