Actriţa de Oscar Debra Winger - Premiul pentru întreaga carieră la TIFF 2014 - VIDEO

Publicat pe

Astazi, la Casa TIFF din Cluj-Napoca, a avut loc conferinta de presa a celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Transilvania, prilej cu care Tudor Giurgiu, presedintele festivalului, Mihai Chirilov – directorul artistic, si Cristian Hordila – managerul TIFF, au prezentat cateva dintre noutatile editiei.

 

 Mihai Chirilov si Tudor Giurgiu Foto Nicu Cherciu

 

Actriţa americană Debra Winger va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră/ Lifetime Achievement Award la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Acelaşi trofeu îi va fi oferit cineastului polonez Krzysztof Zanussi, iar Premiul de excelenţă îi va fi acordat actorului Florin Zamfirescu, la gala de închidere a celei de-a 13-a ediţii, pe 7 iunie, la Teatrul Naţional din Cluj.

 

 Debra Winger

 

Totodata, renumitul regizor francez Nicolas Philibert este in centrul atentiei la TIFF, ca invitat special al sectiunii 3X3. Trei dintre documentarele sale vor fi proiectate in festival, alaturi de filmele lui Peter Solan si Iulian Mihu, ceilalti doi cineasti pe care TIFF ii omagiaza in 2014.

 

„Actriţa faimoasă, mai nou, pentru fuga de profesia în care excelează', cum a descris-o „The New York Times', Debra Winger a fost una dintre cele mai senzuale, talentate şi temperamentale actriţe americane lansate la sfârşitul anilor 70. A devenit celebră cu Ofiţer şi gentleman/ An Officer and a Gentleman, o poveste de  dragoste cu Richard Gere, pentru care a obţinut prima nominalizare la Oscar şi a treia la Globul de Aur. Filmul va avea parte de o proiecţie de gală în onoarea ei, la TIFF.

 

 Debra Winger - An Officer and a Gentleman

 

Intre 30 mai si 8 iunie, Clujul va fi animat de sute de proiectii, concerte, expozitii, masterclass-uri, dezbateri si petreceri. 217 filme din 55 de tari vor rula pe ecrane si circa 700 de invitati romani si straini vor ajunge in oras in perioada festivalului.

 

VEZI aici un video dedicat actritei Debra Winger:

 

[youtube]http://youtu.be/o8oqcQ3bXBM[/youtube]

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter