Adina Buzatu a debutat in lumea teatrului

Publicat pe

Stilistul Adina Buzatu s-a implicat pentru prima data in cariera ei, intr-un proiect teatral. Ea a conceput costumele  piesei  Boeing-Boeing' de Marc Camoletti, regizata de Serban Puiu, pe o traducere adaptata de Irina Margareta Nistor.

 

In numai cateva saptamani, prin multa munca, o atentie aproape obsesiva la detalii si o intelegere perfecta a personajelor, stilistul Adina Buzatu a reusit sa contureze tinutele actorilor, pe care le-a reinterpretat intr-o maniera actuala.

Adina Buzatu

Am participat la repetitii si am fost foarte atenta la intriga piesei si specificul personajelor. Alexandrei Velniciuc i-am propus o tinuta cu o fusta conica si un sacou care sa ii scoata in evidenta formele. A aratat seducator! Taniei Popa i-am sugerat un costum de stewardesa cu pantaloni si vesta, intrucat ea realiza pe scena anumite miscari care nu ii permiteau sa poarte rochie sau fusta. Monicai Davidescu i-am creat un sarafan care i-a acentuat gratia si delicatetea. Nuantele costumelor (galben, verde si lila) au fost alese, special pentru a nu face vreo referire la o linie aeriana, din Romania', a spus Adina Buzatu.

 

Prezenta la avanpremiera piesei, actrita si dramaturgul Rodica Popescu Bitanescu a laudat rafinamentul si eleganta costumelor:  Sunt superbe si avantajeaza foarte mult actorii. A fost o adevarata placere sa le privesti. Totul a fost facut <>, respectand fizicul fiecarui actor in parte,cat si personajul.  Niste costume profesioniste, cu adevarat. Adina a inteles foarte bine ca trebuie sa realizeze costumele pe personaj si nu a cazut in capcana in care cad, de obicei, persoanele care vin din lumea modei: aceea de a creea costume de dragul costumelor'.

Adina Buzatu

 

In ceea ce priveste tinutele personajelor masculine, actorul Bogdan Stanoevici a aratat ca un modern dandy' intr-un sacou cu dungi, esarfa Ascot, pantaloni carazmizii si bretele din matase naturala, de la Albert Thurston, in timp ce Marius Gilea (prietenul de la tara) a aratat foarte comic intr-un costum mai larg, accesorizat in mod voit, intr-un mod excentric.

 

Totul a fost foarte nostim la el. Lenjeria intima, acei pantalonasi, papionul, sacosele din rafie, tot! In schimb, la cele trei stewardese remarc eleganta. Liniile aeriene ar trebui sa se inspire din creatiile Adinei Buzatu', a spus criticul de film, Irina Margareta Nistor.

 

 

Avanpremiera piesei Boeing-Boeing' a avut loc vineri seara, la sala Epika, din cadrul Grand Cinema Baneasa Shopping City, ocazie cu care Adina Buzatu a fost aplaudata de catre spectatori, la scena deschisa, alaturi de protagonistii piesei: Maria Buza, Tania Popa, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Bogdan Stanoevici si Marius Gilea.

Adina Buzatu

Foto:  Silviu Covaci

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter