Adina Halas, DIETĂ. Cum a slăbit și cum se menține în formă la 39 de ani

Publicat pe de Gabriela Dumba

Abia a împlinit 39 de ani și are un băiețel de șapte ani, însă Adina Halas face mai mult sport ca niciodată. A slăbit 30 de kilograme după sarcină, dar este adepta unui stil de viață sănătos și mai puțin a dietelor menite să topească pe termen scurt kilogramele. Adina ne-a dezvăluit câteva dintre secretele ei pentru forme perfecte, indiferent de vârstă, în care determinarea și disciplina sunt ingredientele de bază.

Adina Halas, DIETĂ. Cum a slăbit și cum se menține în formă la 39 de aniAdina Halas, DIETĂ. Cum a slăbit și cum se menține în formă la 39 de ani

 

Ce le-ai spune femeilor care consideră că eforturile de a arăta bine după 35 de ani sunt în zadar şi, prin urmare, renunţă la orice demers menit a le ajuta să se simtă mai bine în pielea lor?

Le-aș spune că, deși într-adevăr, după 30 de ani slăbeșți mai greu, cu disciplină și perseverență poți să ajungi la o formă fizică armonioasă la orice vârstă, dacă sănătatea îți permite.

Cât loc ocupă sportul în viață ta? Ce sport(uri) practici?

Întotdeauna am fost activă, însă de 10 ani am devenit conștientă de importanţa mișcării în viața mea și aici nu mă refer doar la formă fizică, ci și la starea psihică și energia pe care sportul mi le oferă.

Îmi place să combin antrenamentele, iar în topul preferințelor mele se află orele cardio intense de ciclism de interior și sesiunile de ridicat greutăți. Uneori mă antrenez de 3 ori, alteori de 6 ori pe săptămână, depinde de perioade.

Nici o vacanță fără sport

Uneori simt nevoia să fac pauză, dar asta se întâmplă o dată pe an, maxim două-trei săptămâni și atunci când sunt în vacanţe și nu ajung la sală. Nu sunt genul care să își ia coarda și snickers-ii în bagaj. În schimb, caut să fac mișcare la fața locului, de exemplu de la kiteboarding, box thailandex și yoga dacă sunt în Filipine la snorkeling în Egipt și mers mult pe jos în Barcelona, Amsterdam sau alt oraș european.

Am alergat și un semimaraton acum câțiva ani, deși nu sunt o împătimită a alergării, am avut perioade lungi în care m-am regăsit în hatha yoga și ashtanga, am fost la clase de balet și am făcut mult CrossFit într-o perioadă, care mă atrage în continuare. De altfel şi atunci când mă antrenez în sălile normale, ci nu în box-urile de CrossFit, mă bazez mult pe antrenamentele funcționale învățate acolo. Vara înot, iarnă schiez și merg mult pe jos în vacanțele în care nu am copilul cu mine.

Ce tip de mișcare ai recomanda unei femei care nu are mult timp liber, dar visează la un corp armonios?

I-aș recomanda, în primul rând, să conștientizeze impactul sportului asupra fizicului, psihicului și a stării emoționale, să încerce să își facă timp măcar de două ori pe săptămână pentru un tip de mișcare care o atrage și să pornească de acolo. Dacă este perseverentă și are răbdare, în câteva săptămâni, după ce rutină se va fi instalat, va începe să observe beneficiile și atunci va jongla singură cu timpul alocat acestor activități.

Cunosc multe persoane extrem de ocupate care la ora 7.00 sunt pe bicicletă de cycling și la ora 9.00 în birou cu dușul făcut, gata de o nouă zi.  De asemenea, știu persoane care, seară de seară, ies la o plimbare de jumătate de oră în pas alert, deși stau foarte prost cu timpul. Vorbim aici despre organizare și perseverență. Desigur, în unele zile poate fi imposibil să te ții de programul pe care ți-l propui, dar acelea trebuie să fie excepții. Depinde ce îți doreșți și cât de mult chiar vrei să ti se întâmple.

Ții diete? Recomandă o dietă sănătoasă de slăbire femeilor care vor să piardă rapid câteva kilograme.

Apropo de întrebarea de mai devreme, am constatat pe propria piele că, după 30 de ani, este o lupta continuă dacă vreau un corp armonios, așa că da, pot spune că țin, însă nu în sensul general înțeles, ci mă refer la faptul că am grijă constant la ce mănânc. Mă răsfăț uneori, dar în proporție de 70-80% mănânc ce trebuie.

Experiența m-a învățat că dietele rapide sunt cele mai periculoase și rezultatele nu sunt sustenabile pe termen lung, ba chiar riscul de a te îngrașa mai mult ulterior este mare, plus că slăbitul devine din ce în ce mai greu cu cât ai ținut mai multe diete restrictive.

Câteva reguli care nu dau greș când vrei să slăbești sunt următoarele: mănâncă porții decente doar atunci când îți este foame, nu poftă, lasă să treacă 3-4 ore între mese fără să ronțăi nimic între timp, bea multă apă, renunţă la zaharurile simple și la băuturile acidulate, nu folosi sare în exces și ia cină la ora 19.00, indiferent de ora de culcare, deoarece metabolismul încetinește după ora 15.00. Grupele de alimente recomandate sunt deja super cunoscute, important este să fii sincer cu ține în privința portiilor.

Cum scăpăm de celulită, întrebarea de pe buzele tuturor femeilor?

Celulita afectează peste 90% din populația feminină. Este mult de discutat pe această tema, dar mă voi limita la ce consider eu că este esențial. Dacă o avem nu putem scapă de ea definitiv, dar putem face în așa fel încât să nu fie vizibilă decât dacă strângi pielea între degete în zona respectivă. Nu există rețete minune, ci mai multe lucruri care coroborate te duc la acest rezultat. Acestea ar fi: dietă echilibrată, un strat de grăsime mic, reducerea carbohidraților simpli, un aport de apă mare, lipsa fumatului, activitatea fizică, în special antrenamentele cu greutăți, și diminuarea consumului de cafea. Dacă adăugăm aici și gomajul, o cremă cu ingrediente care să ajute circulația sângelui în zona respectivă și masajul, suntem aproape de ceea ce visam. 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter