Alexandru Tomescu a plecat în Turneul Stradivarius - In the Mood for Prokofiev

Publicat pe

Pentru al 7-lea an consecutiv, violonistul Alexandru Tomescu a plecat intr-o călătorie care îl poartă în 12 centre culturale din România. El îl are alături pe scenă pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, într-un program integral Prokofiev.

 

 Alexandru Tomescu1

 

 

„In the Mood for Prokofiev” este titlul turneului, programul propunând o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

 

 E Kunz3

 

 

IATĂ itinerariul Turneului Naţional Stradivarius 2014:

 

18 mai – Târgu Mureş – Palatul Culturii, ora 19.00

20 mai – Bistriţa – Sinagoga, ora 19.00

21 mai – Cluj-Napoca – Casa Studenţilor, ora 20.00

25 mai – Timişoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00

27 mai – Oradea – Filarmonica, ora 19.00

29 mai – Hunedoara – Castelul Corvinilor, ora 19.00

30 mai – Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii, ora 19.00

3 iunie – Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00

4 iunie – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00

7 iunie – Bacău – Filarmonica, ora 19.00

9 iunie – Iaşi – Universitatea Naţională de Arte George Enescu', ora 19.00

11 iunie – Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00

 

Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 şi luptei împotriva abandonului copiilor.

 

Pentru mai multe informaţii despre Turneul Naţional Stradivarius 2014 – In the Mood for Prokofiev, vizitaţi pagina www.AlexandruTomescu.com, iar pentru a fi în permanent contact cu muzicienii pe parcursul evenimentului, puteţi da like paginilor de Facebook ale celor doi artişti: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial şi https://www.facebook.com/eduardkunzpianist.

 

Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului. A susţinut concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur.

 

Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, Eduard Kunz a colaborat deja cu numeroase orchestre europene de renume. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii: Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona sau Sala Mare a Conservatorului din Moscova.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter