Anda Adam, păcălită de un șofer de autobuz în Mexic: „Cu banii ăia ne-am fi plimbat de șapte ori”

Publicat pe

Dacă vă imaginați că sintagma „Ți-ai luat țeapă!” a fost inventată în România, ei bine, nu e cazul! Anda Adam a fost păcălită la mii de kilometri de țară, într-o vacanță exotică… La fel de „exotic” s-a dovedit și prețul unei călătorii cu autobuzul!

Deși destinațiile exotice sunt la modă acum, puțini sunt cei care vorbesc și despre minusurile acestor călătorii. Anda Adam a făcut-o însă, povestind la emisiunea turistică „Star Trips&Tricks' despre o experiență avută în vacanța pe care a petrecut-o la începutul anului în Mexic, la Cancun, destinație pe care, de altfel, artista o recomandă cu căldură.

„Dacă ajungeți în Cancun, mergeți cu autobuzul lor, vă recomand să-l luați, pentru că este foarte cool. Au niște autobuze în care se stă mereu cu toate geamurile și ușile deschise, e muzica la maximum, șoferii cântă, dansează în timp ce conduc și merg ca nebunii. Sunt pline cu turiști, toată lumea e veselă, se dansează, e pe fericire.

Noi ne-am întors de la club, de la CocoBongo, cu autobuzul, la ora 3 dimineața. Omul avea și lumină de discotecă în autobuz! Ne-a stins lumina aia albă și avea neoane albastre. La un moment, dat s-a urcat și un tip care cânta de zor. A fost supertare. N-aș fi dat niciodată banii pe un taxi, în locul acestui autobuz'.

13 dolari pe o călătorie de nici 2 dolari!

Până aici, toate bune și frumoase – atmosferă de party, lume veselă și colorată, însă surpriza avea să vină abia la final, când ea și soțul ei au plătit călătoria…

„Ce este foarte important e să schimbați bani în banii lor, în pesos, pentru că altfel o să fiți păcăliți. Șoferii de autobuz te taxează la urcare. Noi am dat 20 de dolari, pentru că nu aveam mărunt, nu m-am gândit la detaliul ăsta, că s-ar putea să nu aibă să ne dea rest, că ne dă în pesos și ne dă la ce curs vrea el. Ideea este că, la cât ne-a dat rest, am plătit mai mult decât dacă am fi luat un taxi. Ne-a păcălit.

Eu mi-am dat seama, m-am dus și i-am pus, dar nu am avut de ales, pentru că mi-a răspuns să-i dau pesos, dacă nu-mi convine sau să cobor. Deci nu aveam alternativă. Este 18 pesos de persoană, iar un dolar înseamnă în jur de 40 de pesos. Și un dolar dacă dai, tot te păcălești, deci cel mai bine e să plătești direct în banii lor. Noi eram trei persoane, ar fi trebuit să plătim 54 de pesos, să zicem doi dolari, rotunjit. Și ne-au dat rest 7 dolari, din 20. Ne-a oprit 13 dolari pentru un drum cu autobuzul. Nu ne-am uitat neapărat la diferența aia de bani, dar ne-am simțit păcăliți. Cu banii ăia ne-am fi plimbat de șapte ori', a povestit Anda Adam.

În concluzie, când mergeți în vacanță, căscați bine ochii dacă nu vreți să căscați portofelul!

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro