Andi Moisescu și-a câștigat primii bani ca vânzător de ziare. Ce afacere a avut în adolescență: „În mintea mea a fost că o să rup piața”

Publicat pe

Andi Moisescu și-a câștigat primii bani ca vânzător ziare. Invitat în podcastul „Lucruri Simple', moderat de Horia Brenciu, prezentatorul TV a făcut câteva mărturisiri din perioada adolescenței. Juratul de la „Românii au talent' a spus cum a câștiat primii bani de buzunar și a descris toate obstacolele care i-au ieșit în cale. Motivat de dorința de a merge la mare cu prietenii, Andi Moisescu a avut o idee neașteptată de a face bani. Iată despre ce este vorba!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Andi Moisescu și-a câștigat primii bani vânzând ziare. Andi Moisescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați prezentatori și realizatori TV din România. Invitat în podcastul lui Horia Brenciu, acesta și-a amintit cu drag anii adolescenței și a dezvăluit modul prin care a reușit să-și câștige primii bani de buzunar. La acea vreme, prezentatorul TV își dorea să meargă la mare cu prietenii, însă părinții lui nu-l puteau susține financiar. Astfel, Andi Moisescu a decis să împrumute 1500 de lei de la unchiul său, bani pe care i-a folosit pentru a cumpăra mii de ziare. Planul jurnalistului era acela de a revinde ziarele, însă, în primele zile, vânzările nu mergeau mai deloc. În scurt timp, acesta a venit cu o ideea neașteptată de a-și promova mica afacere.

Andi Moisescu și-a câștigat primii bani ca vânzător de ziare. Ce afacere a avut în adolescență: „În mintea mea a fost că o să rup piața'Andi Moisescu și-a câștigat primii bani ca vânzător de ziare. Ce afacere a avut în adolescență: „În mintea mea a fost că o să rup piața'

Încă din adolescență, prezentatorul TV a demonstrat că are o afinitate pentru antreprenoriat și marketing. Văzând că nu reușește să vândă niciun ziar, acesta a avut o idee inedită pentru a le atrage atenția trecătorilor.

Citește și: Ce relație au Andi Moisescu și Olivia Steer cu fiii lor adolescenți: „Sunt atât de mari, încât…”

Citește și: De ce a fost Andi Moisescu la un pas să plece de la Apropo TV: „Era infernal. Ajungeam acasă dimineața la 9, cu ochii explodați, roșii, de la…'

Citește și: Theo Rose s-a afișat cu burtica de gravidă la vedere. Cum arată însărcinată în luna a cincea

Citește și: „A vrut să ne dea foc, devenise un monstru”. Oana Lis a fost abuzată sexual de tatăl ei, pe când avea 11 ani

Andi Moisescu și-a câștigat primii bani ca vânzător de ziare

Pe vremea când era la liceu, Andi Moisescu s-a gândit să cumpere ziare și să le vândă la un preț mai ridicat. Pentru a-și pune ideea în practică, prezentatorul TV a împrumutat o sumă de bani de la unchiul său.

„Eu când am început, în prima zi, am avut un succes teribil: nu am vândut niciun ziar. De aceea am avut succes după aia, că nu am mai avut de ales. Eu am ajuns să vând ziare pentru că nu aveam bani să merg vara la mare. Îmi spusese maică-mea: nu are rost să te păcălesc, să te mint, vara asta chiar nu am cum să-ți dau niciun ban. Și eu am zis, vine vara, toată lumea pleca la mare, chiar la Costinești se punea problema să plecăm.

Eram clasa a XI-a. Am făcut un fel de meeting în clasă și eram proaspăt ieșiți din Revoluție, după decembrie 89, și se citeau ziare. Citea lumea ziare cum stau astăzi să pierd timpul aiurea pe Tik Tok. Și am ajuns la concluzia – asta e soluția, să vindem ziare. Și am împrumutat niște bani de la unchiul meu și am luat 1.500 de ziare. Am plătit să zicem că era 3 lei ziarul la vânzare, am plătit 2 lei, că 1 leu îmi rămânea mie. Și când vindeam, câștigam mult mai mult. Eu le-am văzut deja vândute. Am zis 1.500 de ziare, cât să îmi ia? 2-3 ore', a povestit acesta.

„Las tot și fug din țară'

Văzând că nu are succes cu vânzarea ziarelor, Andi Moisescu a intrat în panică și a luat în calcul posibilitatea de a pleca din țară.

„Am împrumutat 1.500 de lei de la unchiul meu, ce o fi fost în mintea lui?! Și am ajuns la tipografie la 4 și jumătate dimineața și am cumpărat 1.500 de ziare. În primul rând, eu nu mi-am pus problema cât înseamnă 1.500 de ziare. În mintea mea a fost că o să rup piața la stația de metrou Piața Unirii, în culoarul dintre magistralele 1 și 2. M-am dus acaolo, dar nu se oprea unul, că toată lumea era grăbită. Nu am vândut nimic. În prima zi nu am vândut nimic. Eram nemâncat, nu băusem nici apă, că nu mai aveam bani la mine. Cu toți banii cumpărasem ziarele. Și am ajuns rupt pe la 3 după-amiază, plecat de la 4 dimineața, fără să vând niciun ziar. Mama venea pe la 5 acasă. M-am gândit la un moment dat: las tot și fug din țară. Nu am știut cum să rezolv', a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

„A intrat și mama într-o panică nebună'

În cele din urmă, Andi Moisescu s-a gândit la o nouă strategie de a le atrage atenția trecătorilor. Acesta a început să strige cele mai interesante titluri din ziare și, astfel, a reușit să le vândă pe toate.

„A intrat și mama într-o panică nebună. Că nu avea de unde să îmi dea banii. Și s-a gândit să ia ziarele și să vândă zâteva ziare la serviciu. A vândut și ea vreo 20 de ziare pe la serviciu. M-am dus în aceeași cheie emoțională în cartierul Pajura, unde locuiam. Și mă cunoșteau oamenii de pe acolo și auzeam oamenii cum șușoteau: bă, săracul Andi ce rău o duce, a ajuns să vândă ziare. Și am mai dat și eu vreo 10 ziare.

Când m-am dus la culcare, în panica aia nebună, mi-am adus aminte de Pistruiatul, cum ținea ziarele în mână și urla titluri. Și am zis: asta trebuie să fac, să strig titluri din ziar. Deschid repede ziarul și mă apuc să citesc și nu era niciun titlu interesant. La un moment dat mi-au picat ochii despre un posibil cutremur din Europa de Est. M-am dus a doua zi la coloane la metrou, la Romană și am început: „Cutremur în România!' Se opreau toți', a adăugat acesta.

„După trei săptămâni din astea, deja ajunseserăm vedete'

Vâzând că are succes, Andi Moisescu a reinvestit banii câștigați și a cumpărat alte 1500 de ziare. În spirit de glumă, prezentatorul TV spune că ajunsese să fie cunoscut de toți trecătorii.

„Am vândut într-o zi tot. Până după-amiază când au ieșit oamenii de la birou am vâdut toate ziarele. S-a rezolvat problema. Dar după aia am zis, am găsit cheia, așa trebuie făcut. Cu curaj m-am dus frumos și am mai cumpărat încă 1.500. De data asta nici nu m-am chinuit, m-am dus mi-am luat o cafea, am citit tot, am făcut revista presei și am găsit iar titluri bune pe care le-am inventat. Și după trei săptămâni din astea deja ajunseserăm vedete, eu și colegul cu care făceam performanță', a spus amuzat Andi Moisescu.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter