B.B. King, “Regele blues-ului", a murit

Publicat pe

Muzica blues şi-a pierdut una dintre marile sale legende. B.B. King a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani, la Las Vegas.

 

bb king

De-a lungul carierei sale a lansat peste 50 de albume, a câştigat 15 premii Grammy şi a influenţat o întreagă generaţie de artişti.

 

A murit probabil în somn', a declarant avocatul său. Decesul survine în urma numeroasele probleme de sănătate avute de artist în ultima perioadă din cauza diabetului de care suferea.

 

Născut în Mississipppi, B.B. King a început prin a cânta gospel, pentru a descoperi ulterior chitara de care nu s-a mai despărţit.

 

Îşi numea toate chitarele Lucille', iar succesele muzicale au fost extreme de multe. După Three O’Clock Blues (1952), B.B. King a devenit „Regele blues-ului' datorită unor melodii ca Please Love Me (1953), You Upset Me Baby (1954), Everyday I Have the Blues (1955), Bad Luck (1956), Sweet Little Angel (1956), Sweet Sixteen (1960) sau The Thrill Is Gone.

 

A colaborat de-a lungul timpului cu U2 sau Eric Clapton, a tinut numeroase concerte si a avut o viata personala extrem de intensa, divortand de 2 ori. A avut 15 copii si nu mai putin de 50 de nepoti.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter