Care sunt cele 7 cuvinte pe care familia regală britanică nu le folosește niciodată. "Parfum" este unul dintre ele!

Publicat pe

Protocolul și tradițiile din familia regală britanică sunt respectate cu religiozitate de membrii acesteia, oricât de învechite ar părea… Iată, așadar, care sunt cele 7 cuvinte pe care familia regală britanică nu le folosește niciodată!

Gândul că ar trebui să porți un dialog cu cineva din familia regală britanică poate deveni extrem de stresant dacă nu ești la curent cu protocolul – începând cu comportamentul pe care trebuie să îl ai la masă și încheind cu conversația pe care trebuie să o porți. Iar asta, pentru că sunt cuvinte care nu sunt folosite niciodată în fața Reginei Elisabeta a II-a. Iată care sunt acestea, conform antropologului Kate Fox, care a studiat ciudățeniile lingvistice de la Palatul Buckingham!

Prințul Charles îi spune Reginei „mami”!

1. Pardon. În copilărie, am fost învățati că pardon este cel mai politicos răspuns dacă am înțeles ceva greșit sau nu am auzit pe cineva. Nu și în cercurile regale. În loc, aceștia spun Scuze? sau Ce? dacă doresc ca interlocutorul să repete fraza.

2. Posh (aristocrat, șic, elegant, stilat). Este un cuvânt folosit pentru a descrie clasele sociale superioare, dar membrii familiei regale nu îl pronunță niciodată. În schimb, vor folosi cuvântul smart  (inteligent, elegant). Conform lui Kate Middleton, acesta poate folosit doar în mod ironic, pe un ton glumeț, pentru a demonstra că știi că este un cuvânt nepotrivit.

3. Parfum. Membrele familiei regale britanice nu folosesc niciodată cuvântul parfum. În loc, aceștia preferă mult mai elegantul scent (aromă).

4. Ceai. Nimeni din familia regală britanică nu spune tea (ceai) când se referă la masa de seară. La Palat, la finele zilei, Regina și familia ei iau masa de seară sau cina.

5. Lounge (salon). Palatul Buckingham are o mulțime de camere, dar nu vei găsi nici măcar un salon. În loc te vei putea odihni în camera de zi, în sufragerie sau în camera de relaxare. Iar în loc de canapea, te vei odihni pe o sofa.

6. Toaletă. Nici acest cuvânt nu este folosit niciodată. Baie sau lavoar (lavatory, loo) sunt termenii preferați. Conform lui Kate Middleton, de-a lungul istoriei, membrii familiei regale s-au ferit să spună toaletă deoarece este unul de proveniență franceză!

7. Mama și tata (mum, dad). Cu toții le spunem părinților în fel și chip în copilărie, dar cei mai mulți folosim mama și tata pe măsură ce înaintăm în vârstă. Asta nu se întâmplă și în familia regală britanică. Prințul Charles, care a trecut de 70 de ani, încă îi spune Reginei mami (mummy), iar Prințul George îi spune tatălui său pops (bătrâne, tataie).

Care sunt cele 7 cuvinte pe care familia regală britanică nu le folosește niciodată. "Parfum" este unul dintre ele!Care sunt cele 7 cuvinte pe care familia regală britanică nu le folosește niciodată. "Parfum" este unul dintre ele!

Foto: Hepta 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter