Sandu Cocoșatu a făcut senzație în emisiunea „Chefi la cuțite” și a reușit să-i impresioneze, până la la lacrimi, pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Cunoscutul grataragiu din București le-a pregătit celor trei jurați micii care l-au consacrat, iar povestea de viață a acestuia a provocat multă emoție în platoul emisiunii.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Sandu Cocoșatu a devenit o adevărată legendă în București, fiind cunoscut drept un maestru al micilor. Nu demult, acesta a participat la emisiunea „Chefi la cuțite' și le-a gătit celor trei jurați, care au recunoscut imediat celebrii mici ai grataragiului. Concurentul și-a spus povestea de viață cu multă emoție și a reușit să smulgă lacrimi de la Gina Pistor, prezentatoarea show-ului culinar, dar și de la Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.
La 73 de ani, Sandu Cocoșatu spune că „bucătăria e viața lui', căci sunt mai bine de 50 de ani de când lucrează în acest domeniu. Micii preparați de acesta au ajuns cunoscuți în tot Bucureștiul, iar patronul de cârciumă se laudă că preparatul său a fost apreciat și în străinătate. Iată cât costă o porție de mici în restaurantul acestuia și ce alte preparate se regăsesc în meniu!
Citește și: Cine este și cum arată celebrul Sandu Cocoșatu. A participat la Chefi la cuțite
Cât costă o porție de mici în restaurantul lui Sandu Cocoșatu
Sandu Cocoșatu deține două restaurante cu specific românesc în București. Potrivit informațiilor afișate pe site, primul local a fost deschis 1993 și este recunoscut la nivel național și internațional datorită micilor La Cocoșatu, o rețeță veche, moștenire de familie. Cei care sunt curiși să guste preparatul, trebuie să știe că prețul unui mic este 6,50 de lei.
„Am mici care au plecat de la Cocoșatu la Toronto, Israel, Germania, Cipru. Nu mă deranjează cu nimic că mi se spune Sandu Cocoșatu, am o bucurie că mă cunosc toți și tot ce realizez fac din suflet. (…)
Am avut o problemă de sănătate, o spondilită anchilozantă. Am aflat de acest diagnostic la vârsta de 29 de ani, dar nu eram într-o stare avansată. Alergam, jucam fotbal, nu eram în starea în care sunt acum', a spus Sandu Cocoșatu, la Chefi la cuțite.
Ce alte preparate se găsesc în meniul La Cocoșatu
În meniul restaurantului La Cocoșatu se regăsesc diferite preparare cu specific românesc, de la antreuri reci, ciorbe, platouri, preparate la grătar, până la deserturi. Pentru cei care sunt curioși ce prețuri se practică în restaurantul lui Sandu Cocoșatu, iată câteva preparate de referință:
- Supă de pui cu tăieței (350 g) – 26 de lei;
- Ciorbă țărănească de văcuță (350 g) – 28 de lei;
- Platou Cocoșatu pentru 2 persoane (790 g) – 90 de lei;
- Platoul Boierului pentru 4 persoane (2800 g) – 250 de lei;
- Ostropel de pui cu mămăligă (200 g) – 32 de lei;
- Pomana porcului (300 g) – 44 de lei;
- Papanași (250 g) – 35 de lei.
Sursa foto: Facebook