Cât de dăunătoare este guma de mestecat pentru dinți. Adevărul te va speria!

Publicat pe

Cu toții vedem în reclame că este indicat să mâncăm gumă de mestecat după masă pentru a evita apariția cariilor. Adevărul este undeva la mjloc! Guma de mestecat nu poate înlocui curățarea dinților cu perie și pastă și se pare că afectează și sănătatea dinților dacă este folosită în exces.

Guma de mestecat ne împrospătează respirația neutralizând mirosurile neplăcute, însă este bine să o consumăm doar câteva minute și nu ore întregi. Stimulează secreția salivară și neutralizează aciditatea apărută dupa masă, având astfel rol anti-carie prin reechilibrarea proceselor de mineralizare și demineralizare apărute în cursul meselor. Din păcate, multe produse de acest tip conțin zahăr, pentru a le face mai gustoase. Acesta accentuează practic demineralizarea dinților prin menținerea unui ph salivar scăzut și favorizează apariția cariilor. Deci într-un final, rezultatul pozitiv al stimulării secreției salivare este practic anulat de zahărul din compoziție', explică medicul stomatolog Adrian Mina.

Nu mestecăm gumă și fumăm în același timp!

Renunțarea la guma de mestecat ar fi o alegere înțeleaptă! Dacă vrem să păstrăm însă acest obicei, e important să alegem variantele fără zahăr. De asemenea, nu trebuie să asociem mestecatul gumei cu fumatul, dar nici să credem că aceasta poate înlocui periajul dentar.

Pentru consumatorii de gumă de mestecat, cea mai bună variantă de consum este cea a produselor care nu conțin zahăr, iar momentul optim consumului ar fi după mese. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că gumele de mestecat conțin așa numitele E-uri' alimentare care sunt nocive pentru organism dacă sunt consumate în cantitate mare. Nu trebuie să asociem mestecatul gumei cu fumatul, pentru că efectele nocive ale acestuia sunt potențate. În ultimul rând trebuie menționat faptul că aceste gume de mestecat nu vor înlocui niciodată un periaj dentar corect realizat și că în lipsa acestuia, efectele pozitive ale gumei de mestecat sunt aproape nule, cele negative fiind pe primul loc', recomandă medicul stomatolog.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter