Ce avere a lăsat David Bowie în urma lui

Publicat pe

David Bowie s-a stins din viaţă pe 10 ianuarie, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, din cauza unui cancer cu care fusese diagnosticat în urmă cu 18 luni.

 

david1

 

Artistul care şi-a lansat în ziua în care a împlint 69 de ani cel de-al 28-lea album din carieră a fost incinerat la New York, făra ca familia să fie prezentă.

 

După ce a acumulat sume uriaşe, dar a şi pierdut incredibil de mult, David Bowie a murit lăsând în urmă o avere estimată la 180 de milioane de euro, o sumă imensă dat fiind faptul că la începutul anilor 80 era falimentar. Dupa moartea lui, aceasta sumă se va mari, vânzările albumelor sale crescând în mod spectaculos în ultimele zile.

 

David Bowie a scris peste 700 de melodii şi a vandut peste 140 de milioane de albume in întreaga lume, a făcut avere mai ales datorită turneelor pe care le-a susţinut. „The Reality Tour', turneul lui 2004, i-a adus venituri de 54 de milioane de euro.

 

În perioada în care avea mari probleme financiare, Bowie a semnat un contract cu Prudential Insurance Company cedând pentru 10 ani şi 50 de milioane de lire sterline drepturile asupra primelor sale 25 de albume lansate. În 2007 şi-a recăpătat drepturile depline asupra albumelor, iar astăzi sumele provenite din vânzarea acestora vor reveni moştenitorilor săi.

 

Averea lui David Bowie va fi impărţită, cel mai probabil, între soţia lui, Iman, Duncan, fiul din prima casătorie şi Alexandria, fiica născută în timpul căsătoriei cu Iman.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter