Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț. Maria s-a căsătorit și și-a deschis o afacere

Publicat pe

În 2012, la câteva luni după ce a suferit un grav accident, în Olanda, care l-a lăsat pe viaţă în scaun cu rotile, Mihai Neşu a fost părăsit de Maria, femeia cu care era căsătorit de şase ani la momentul acela. Tânăra s-a mutat ulterior în America, a revenit la numele de fată pentru că asta a fost dorinţa fostului fotbalist şi şi-a refăcut viaţa la trei ani după divorţ.

 

Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț. Maria s-a căsătorit și și-a deschis o afacereCe face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț. Maria s-a căsătorit și și-a deschis o afacere

În 2011, Mihai Neşu a suferit un accident tragic, în urma căruia i s-a spus că va rămâne pe viaţă paralizat. Aflat în scaun cu rotile, fostul fotbalist a primit încă o lovitură, nouă luni mai târziu: soţia vrea divorţ.

La vremea aceea, presa a citat-o pe Maria –devenită între timp Gherman, numele său de fată- care ar fi spus: „Nu pot sa stau cu un bărbat paralizat'.

Tânăra a plecat în America, unde locuia fratele său şi l-a lăsat pe Mihai în grija unei alte Maria, directorul executiv al fundaţeiei lui Neşu, care colaborează de câţiva ani cu fostul fotbalist. De altfel, mulţi apropiaţi spun că ea este mereu alaturi de fostul sportiv şi îl susţine total.

Maria Gherman şi-a refăcut viaţa la trei ani de la divorţ, alături de un afacerist din Oradea şi are o viaţă discretă, departe de ochii presei. Printre altele, tânăra este designer de încălţăminte.

Au fost împreună 12 ani

Maria şi Mihai s-au cunoscut în anul 2000 şi în 2006 s-au căsătorit, iar după alţi şase ani au divorţat.

Rămas paralizat, Mihai spune că a devenit mult mai credincios decât înainte.

„Mi-am dorit toată viaţa sa fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Şi a doua cea mai mare, să am fooooaarte mulţi bani. Ce să fac cu ei? Nu ştiu! Nu mi-am dat seama nici acum. Nu ştiu de ce mi s-a întâmplat asta (n.r. accidentarea). Pe mine m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun.

Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal. Celelalte le-am aruncat la gunoi. Aveam talent şi la desen, la pictură, dar mai ales la modelaj. Eram singurul care aveam răbdare. Dar, din păcate, nu le-am dat importanţă. Eram animalul din om pe teren şi când plecam acasă eram mieluşel liniştit. Voiam să demonstrez tuturor că, deşi eram mic şi firav, mă pot lupta cu oricine de la egal la egal. Aveam o voinţă extremă.

Lumea a iubit-o, nu ştiu cât de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit aşa. Fotbalul e un sport văzut mai puţin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care îmi erau cei mai credincioşi. Şi aşa m-am dus şi eu pe drumul asta, al credinţei', spunea Neşu într-un interviu la Trinitas.

Mihai Neşu şi-a lansat o carte

Pe 22 mai, anul acesta, Mihai Neşu şi-a lansat cartea „Complex Natural pentru detoxifierea sufletului – Culegere de cuvinte ziditoare de la Mantuitorul nostru Iisus Hristos si de la Sfinti Parinti', care a aparut la Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.

„Cartea apare cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei si incepe cu un cuvant inainte – Retetar duhovnicesc, al Ierarhului, si se continua cu 100 de pastile duhovnicesti alese de Mihai Nesu, citate din scrierile unor Sfinti Parinti ortodocsi (printre care Parintele Efrem Filotheitul, Sfantul Paisie Aghioratul, Sfantul Serafim de Virita, Parintele Tadei, Sfantul Nicolae Velimirovici), care l-au intarit pe Mihai Nesu in momentele dificile din perioada paraliziei, cu care se confrunta de 8 ani', a declarat, atunci, Iulia Maria Bacaran, director executiv la „Mihai Neşu Foundation'.

Cartea costă 29 lei, iar profitul obţinut în urma vânzării a fost donat integral Fundaţiei „Mihai Neşu'. Fundaţia a infiinţat în anul 2015 Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii „Sfântul Nectarie' în Oradea, unde 130 copii fac terapii constant, în regim caritabil.

10 mai 2011, ziua fatidică

Mihai Neșu (36 ani) este născut la Oradea și a jucat la Steaua/ FCSB București (2001-2008) și FC Utrecht (Olanda / 2008-2012) pe postul de fundaș stânga. Bichonul' are în palmares 3 titluri de campion în Liga 1, 2 Supercupe ale României și o semifinală de Cupa UEFA, având 12 selecții la echipa națională U21 și 8 prezente la prima reprezentativă a României.

Pe 10 mai 2011, la un antrenament al lui FC Utrecht, Neșu a suferit o accidentare oribilă, după ce colegul Alje Schut a căzut peste el la un duel aerian pentru minge și i-a provocat o fractură în zona vertebrelor cervicale.

  

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter