Ce povești ascund broșele pe care le poartă Reginei Marii Britanii. Unele transmit mesaje subtile!

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are o colecție impresionantă de broșe, unele de zeci de ani, primite moștenire, cu pietre prețioase și pe care acesta le folosește pentru a transmite mesaje subtile. Iată care este povestea celebrelor bijuterii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Regina Elisabeta își folosește adesea broșele pentru a transmite un mesaj lumii întregi. Spre exemplu, broșa cu care aceasta s-a accesorizat la întâlnirea cu Trump, o frunză de palmier, a mai fost purtată de către aceasta doar la funeraliile de stat ale Regelui George al VI-lea, tatăl ei.

Ce povești ascund broșele pe care le poartă Reginei Marii Britanii. Unele transmit mesaje subtile!Ce povești ascund broșele pe care le poartă Reginei Marii Britanii. Unele transmit mesaje subtile!

Broșa Flower Basket

Pe de altă parte, broșa coșului de flori (Flower Basket Brooch), a fost dată Reginei în 1948 de părinții ei la nașterea prințului Charles. Ea a purtat-o ​​câteva săptămâni mai târziu pentru primele sale fotografii oficiale.

În 2013, a purtat-o ​​din nou, de data aceasta la botezul strănepotului ei Prințul George. Tot în 2013 a purtat-o și atunci când a transmis poprului mesajul tradițional de Crăciun. În spatele ei, o fotografie de la botezul Prințului George și una cu regretatul ei tată, Regele George al VI-lea.

Broșa Chrysanthemum

Ca un gest romantic pentru cel care îi este alături de 72 de ani, prințul Philip, regina a sărbătorit cea mai recentă aniversare a nunții lor în noiembrie 2020, purtând (Chrysanthemum Brooch) broșa care simbolizează o crizantemă, împodobită cu safire și diamante. Această broșă a purtat-o în luna lor de miere din 1947. De asemenea, pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a nunții lor, regina a ales Chrysanthemum Brooch.

Broșa The Centenary Rose

Mai mult de atât, monarhul își poartă broșele pentru a-și aminti de tot ceea ce a iubit și a pierdut. Brosa Centenarului Rose (The Centenary Rose Brooch) este un astfel de exemplu. Comandată de regină pentru a marca împlinirea a 100 de ani a iubitei sale mame în 2000, broșa care prezintă un trandafir pictat manual (trandafirul Queen Elizabeth Grandiflora, crescut pentru a marca încoronarea reginei), înconjurat de 100 de diamante, a fost purtată pentru a ține discursul de Crăciun în 2002, la doar câteva luni după moartea mamei sale, potrivit avantaje.ro.

Citește și:

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Elisabeta a II-a nu a vrut-o pe Kate Middleton în familie! De ce avea Regina „dubii serioase” față de iubita Prințului William

Regina Elisabeta a II-a, jefuită la Palatul Buckingham. Cum s-a întâmplat totul: bunurile au fost deja vândute

Broșa Courtauld Thomson Scallop-Shell

O altă broșă pe care regina o poartă sentimental în cinstea mamei sale este Brosa Courtauld Thomson Scallop-Shell, deoarece era preferată a Reginei Mame. Broșa reprezintă o scoică împodobită cu diamante, cu o perlă rotundă. În februarie 2009, Regina a purtat-o ​​pentru a dezvălui o statuie a mamei sale situată într-un Mall.

Broșa Queens Diamond Maple Leaf

Pe lângă faptul că își poartă broșele în scopuri sentimentale, regina le folosește și ca gest diplomatic în călătoriile sale în străinătate. Este un sfat vestimentar pe care i l-a transmis și lui Kate Middleton, care a împrumutat brosa Queens Diamond Maple Leaf în timpul primului său turneu în țară în 2011 și din nou în 2016.

Broșa purtată de Regină când a vorbit despre COVID-19

În aprilie 2020, Regina s-a adresat națiunii, din salonul alb al castelului Windsor, vorbind despre COVID-19. Ea a purtat o rochie verde, cu un colier de perle, la care a asortat o broșă uimitoare de diamante și turcoaz, care aparținea reginei Maria.

Broșa este formată dintr-o piatră mare turcoaz și înconjurată de diamante. La ultimul discurs, cel despre COVID-19, a fost doar a cincea oară când Regina s-a adresat națiunii în acest fel.

Bunica reginei, Regina Maria, a primit broșa respectivă în ziua nunții sale și a lăsat-o acum monarhului când a murit, în 1953. A purtat-o pentru prima dată public în 2014 și a purtat-o de mai multe ori de atunci. Ea a purtat ultima dată piesa în august pentru a participa la o vânzare de ambarcațiuni la o biserică de lângă Castelul Balmoral.

De asemenea, a purtat-o în mai, când a vizitat sediul British Airways la Heathrow pentru a marca 100 de ani de naștere a companiei. Elisabeta a II-a a devenit regină la 6 februarie 1952, în urma morții tatălui său George al VI-lea.

Ce broșă a purtat Regina la întâlnirea cu Donald Trump

Regina Marii Britanii și președintele american au avut prima întâlnire oficială, în iulie 2018, la Castelul Windsor. Broșa cu care aceasta s-a accesorizat la întâlnirea cu Trump, o frunză de palmier, a mai fost purtată de către aceasta doar la funeraliile de stat ale Regelui George al VI-lea, tatăl ei, imaginea de atunci fiind imortalizată în tabloul numit ‘Three Queens Mourning’.

De asemenea, și celelalte două broșe pe care Regina le-a purtat în timpul întâlnirilor cu Trump ar ascunde sublimininale, toate fiind purtate de suverană în momente importante din viața ei. Marți, de exemplu, a purtat o broșă primită de la Barack și Michelle Obama, în 2011. Delicata piesă de bijuterie a fost achiziționată dintr-un micuț magazin de bijuterii din Washington, D.C.

Sâmbătă, Regina a purtat o superbă broșă cu safire, pe care a primit-o, în 2017, de la poporul canadian. Care sunt mesajele acestor accesorii? Regina a purtat broșe oferite de către cei mai mari ‘dușmani’ ai lui Trump: familia Obama și poporul canadian.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter