Celebrul bucătar Anthony Bourdain s-a sinucis! Avea 61 de ani

Publicat pe de Oana Pantazi

Celebrul bucătar Anthony Bourdain s-a sinucis la 61 de ani. Personalitate de televiziune, câștigător a cinci Premii Emmy pentru arte creative și scriitor, acesta era faimos pentru show-ul său de televiziune cu profil gastronomic.

Anthony Bourdain are 5 Premii Emmy pentru serialul său culinar.

Anthony Bourdain a câștigat 5 Premii Emmy pentru serialul său culinar.

Anthony Bourdain a fost găsit fără viață, vineri dimineață, de prietenul său apropiat Eric Ripert, proprietarul faimosului restaurant Le Bernardin, trista veste fiind anunțată în scurt timp. „Cu deosebită tristețe vă confirmăm moartea prietenului și colegului nostru Anthony Bourdain', se spune în comunicatul dat de către CNN, televiziunea care găzduia emisiunea cu profil gastronomic Parts Unknown a celebrului bucătar. „Dragostea lui pentru aventură, pentru prieteni noi, mâncare și băuturi fine, dar și pentru povești remarcabile au făcut din el un povestitor unic. Talentele sale nu au încetat să ne uimească și ne va lipsi foarte mult. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de fiica și familia lui în aceste momente extrem de dificile.'

Bourdain s-a născut în New York în 1956 și a crescut în New Jersey, alături de părinții săi, Pierre, director muzical, și Gladys, editor la New York Times. Probabil faptul că a petrecut mai multe veri în Franța i-a deschis pasiunea pentru bucătărie, Anthony devenind obsedat de mâncare încă din copilărie. A renunțat la Colegiul Vassar după doi ani și a început să lucreze în restaurante în Cape Cod, iar apoi și-a luat diploma la Culinary Institute of America. După aceea, s-a angajat în unele dintre cele mai faimoase restaurante, cum ar fi Supper Club, One Fifth Avenue și Sullivan’s, înainte de a deveni bucătar-șef la celebrul Brasserie Les Halles. A fost însurat de două ori și are o fiică, Ariane, născută în 2007. Recent, el se afla într-o relație cu actrița Asia Argento.

Anthony Bourdain, în 2010, la lansarea uneia dintre cărțile sale.

Anthony Bourdain, în 2010, la lansarea uneia dintre cărțile sale.

Anthony a devenit faimos în 2000, când și-a publicat memoriile în cartea Kitchen Confidential, în care a dat detalii despre lupta sa cu abuzul de droguri, iar apoi a continuat cu show-uri devenite celebre, cum ar fi A Cook’s Tour și No Reservations. În anul 2008, Bourdain a ajuns și în România, el fiind plătit de autoritățile vremii să filmeze un episod despre gastronomia românească. Din păcate, în loc să-l îndrume să descopere gastronomia tradițională, cei răspunzători de acest proiect i-au impus ce să filmeze, deși nu aveau niciun fel de pregătire în domeniu.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter