Cine a fost Nostradamus, cel mai cunoscut “profet” din istorie. A murit acum 453 de ani, dar viziunile sale ne uimesc și astăzi

Publicat pe

Nostradamus a șocat lumea cu profețiile sale, unele dintre ele vizând chiar și timpurile noastre. Pe numele său real Michel de Nostredame, medicul a devenit celebru odată cu publicarea lucrării Les Propheties, a cărei primă ediție a apărut în 1555 și în care se regăsesc pasaje ce vizează evenimente petrecute la sute de ani după moartea sa, în urmă cu 453 de ani.

Cine a fost Nostradamus, cel mai cunoscut profet' din istorie. A murit acum 453 de ani, dar viziunile sale ne uimesc și astăziCine a fost Nostradamus, cel mai cunoscut profet' din istorie. A murit acum 453 de ani, dar viziunile sale ne uimesc și astăzi

Născut pe 14 decembrie 1503, în Saint-Rémy-de-Provence, în sudul Franței, Michel de Nostredame, iar la vârsta de 14 ani este acceptat la Universitatea din Avignon, ca să studieze medicina. Studiază un singur an, căci începe epidemia de ciumă bubonică și apoi devine farmacist. Ulterior, reia Medicina pentru a-și lua diploma.

Epidemia de ciumă, însă, îi ucide soția și pe cei doi copii, iar tragedia îl determină să fugă în lume. Astfel, timp de zece ani, Nostradamus călătorește mult – prin mai multe regiuni din Franța, Italia și Sicilia, reușind să își câștige faima de făcător de minuni.

După ce i se acordă o pensie viageră, se stabilește la Salon-de-Provence, o localitate între Marsilia și Avignon și deschide un laborator de produse cosmetice, potrivit a1.ro.

Reușește să-și refacă viața, se căsătorește a doua oară, cu Anne Ponsarde Gemelle, o văduvă bogată, cu care a avut șase copii.

Primele preziceri

Cu un război civil pe cale să izbucnească, Franța îi oferă lui Nostradamus un context tocmai potrivit profeţiilor sumbre şi criptice pe care urmează să le facă. Publicate în 1555 — primele 100 din cele aproape 2.000 pe care le va publica până în 1557, aceste Centurii ale lui Nostradamus se bucură imediat de succes şi îi oferă un bilet la… Curte, la început pentru amuzament.

Prezice, în stilul său criptic și interpretabil, că regele Henric al II-lea al Franței va rămâne „cu un singur ochi' și că va muri, iar regina Caterina de’ Medici îl numește medic curant al fiului său, regele Carol al IX-lea.

Profețiile sale stârnesc furia poporului și a fost la un pas să fie ars pe rug, însă a fost salvat de Caterina de’ Medici.

„Scrierile mele vor fi mai bine înţelese de cei ce vor veni după moartea mea, scrie clarvăzătorul.

Nostradamus și-ar fi prezis și moartea

Timp de trei ani, Nostradamus a scris peste 900 de catrene și centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, Nostradamus ar prevesti despre viitorul lumii, 70% dintre ele fiind împlinite până în prezent. Ar prevesti despre domnia lui Napoleon, despre Al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea Președintelui american John F. Kennedy, aselenizare. Într-un catren, Nostradamus vorbește despre „cerul în flăcări', „noul oraș', „trăznet uriaș' și „doi frați răpuși'. Mulți care au analizat acest catren au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

Nostradamus mai „prevestește' că va avea loc și un Al Treilea Război Mondial, ce va dura 27 de ani, menționând și venirea antichristului din Orientul Mijlociu.

„Prevestitorul' Nostradamus și-ar fi prezis și moartea, conform unor cercetători. „Lângă bancă și pat voi fi găsit mort', ar fi spus el. După ce într-o seară a anunțat că nu va supraviețui nopții următoare, s-a stins într-un acces de gută și a fost găsit mort a doua dimineață în dormitor, lângă masa de lucru.

Profețiile lui Nostradamus despre România

Potrivit predicțiilor lui Nostradamus făcute până în 2028, există popoare și țări care vor atinge bogăția supremă.

O profeție care viza și România susținea că omenii vor munci din ce în ce mai mult pentru a-și câștiga traiul, dar și că vor apărea noi metode prin care oamenii vor putea comunica. 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter