Cine este Georgeta Popescu, prima campioană olimpică a României la monobob: „Aştept medalia de aur de trei ani!”

Publicat pe

Pe 19 ianuarie 2020, Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică a României din istoria monobobului. Puştoaica de 18 ani din Câmpina a cucerit medalia de aur la monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne, Elveția.

Georgeta Popescu este prima câștigătoare a titlului olimpic la tineret din istoria monobolului și câștigătoarea primei medalii de aur pentru echipa României la această ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.

'Sunt foarte fericită și mă bucur că, în sfârșit, România are încă o medalie olimpică la bob, și nu una oarecare, AURUL! Mă simt foarte bine și vă spun sincer că la această medalie visez de trei ani, exact de când m-am apucat de sport. Mulțumesc întregii echipe din spatele acestei medalii!', a declarat Georgeta Popescu, citată de sitenews.ro.

Câmpineanca Georgeta Popescu este legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României.

Proba de monobob a fost inclusă în premieră la Jocurile Olimpice de tineret, iar la JO 2022, de la Beijing, ediţia de iarnă, va deveni probă olimpică pentru seniori.

În bobul românesc, mai exista o medalie de bronz de la Olimpiada de iarnă de la Grenoble, din 1968, câştigată de Nicolae Neagoe și Ion Panțuru. De atunci, nimeni n-a mai urcat pe podium, nici la tineret, nici la seniori.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter