Cine sunt cei 23 de candidați la Președinție... De la oameni politici la actori, unii cunoscuți, alții nu prea!

Publicat pe

Anul acesta, postul de președinte al României este mai vizat ca niciodată, nu mai puțin de 23 de candidați disputându-și funcția supremă în stat. Și, ca niciodată, aceștia vin din cele mai neașteptate zone, fie că vorbim despre politică sau despre societatea civilă. Iată cine sunt  cei care și-au anunțat intrarea în cursa prezidențială!

Deocamdată, și spunem deocamdată deoarece lista este încă deschisă, în lupta politică pentru funcția supremă în stat au intrat nu mai puțin de 23 de candidați, deși nu este vorba tocmai despre o sinecură, dar cei mai mulți privesc lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă decât noi, alegătorii. Pe lista candidaților la Președinție se află actori (chiar vreo trei), oameni politici, un jurnalist care s-a făcut remarcat ca urmare a unei drame sinistre și nu numai…

Pe scurt, în momentul de față, președintele Klaus Iohannis, deși a dezamăgit în cei patru ani de mandat, nu prea are concurență reală. Iată care este, actualmente, lista candidaților la Președinție, conform digi24.ro:

John Ion Banu, Dan Barna, Mădălina Baroncea, Cătălin Berenghi, Ramona-Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Florin Călinescu, Miron Cozma, Claudiu Crăciun, Alexandru Cumpănaşu, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Gheorghe Funar, Kelemen Hunor, Avram Iancu, Klaus Iohannis, Emanuel Onoriu, Theodor Paleologu, Florentin Pandele, Ninel Peia, Liviu Pleşioanu, Bogdan Stanoevici, Dorin Dimitrie Stoichescu.

Unul dintre candidații cu ceva șanse – asta dacă va fi votat in corpore de minoritatea căreia îi aparține, este Emanuel Onoriu, fiul cântăreței de muzică Lăutărească Gabi Luncă și președintele Uniunii Naţionale Creştine a Romilor din România. Deocamdată nu-i știm platforma prezidențială, ci doar rețetele de fasole bătută pe care le postează pe Facebook…

Alexandru Cumpănașu vrea să fie președinte!

Candidata Mădălina Baroncea (45), specialist în marketing și cea care se autointitula „prima femeie-candidat la alegeri şi al doilea Alexandru Ioan Cuza', tocmai a „aruncat prosopul” în favoarea candidatului-surpriză: „Mă retrag şi îl susţin pe Alexandru Cumpănaşu'.

Acesta din urmă, un neașteptat new-entry în rol de Robin Hood autohton, a lăsat un gust extrem de amar, deși pe unii a reușit să îi păcălească, prin intenția de a profita de moartea de moartea dramatică a Alexandrei, victima criminalului de la Caracal. Dumnealui se bate cu pumnii în piept că va putea lupta mai bine împotriva crimei organizate din fruntea statului… Cum s-ar spune, vrea să se bată cu sistemul din interiorul sistemului.

Candidatul USR, Dan Barna, și-a cam tăiat și el craca de sub picioare prin afirmația că, dacă ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat… Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că are un grup de voluntari extrem de insistent și un staff de campanie bine organizat, care i-a asigurat și notorietatea online.

Tăriceanu a abandonat cursa

Călin Popescu Tăriceanu se numără și el printre cei care au abandonat cursa, imediat după aceea fiind propulsat pe lista pentru Cotroceni actorul Mircea Diaconu,  a cărui popularitate ante și post-decembristă ar trebui să conteze, deși publicul său este cu predilecție consumator de Antena3…

Lui Diaconu îi suflă puternic în ceafă alți doi actori cunoscuți – Florin Călinescu și Bogdan Stanoevici (acum directorul Circului din București, o vreme secretar de stat și ministru al rpmânilor de pretutindeni în Guvernul Ponta), primul mai cunoscut ca om de televiziune în ultimii ani, al doilea, readus în atenția publicului prin rolul din Fructul oprit.

Partidul Puterii Umaniste (fondat de Dan Voiculescu și condus de Cristian „Piedone' Popescu, fostul primar al sectorului 4, care a demisionat în urma dramei de la Colectiv) o propune pe Ramona-Ioana Bruynseels la cea mai înaltă funcție în stat. Pagina de Facebook a fostei consiliere a vicepremierului Gabriel Oprea şi a premierului Viorica Dăncilă abundă în postări festiviste, în care doamna face băi de mulțime care nouă ne amintesc de vremuri triste și nu chiar atât de îndepărtate…

Miron Cozma vrea președinte!

Credeți sau nu, printre candidați se numără și Miron Cozma, cel mai de frunte miner al țării, unul cu o reputație extrem de șifonată, care își dorește nici mai mult, nici mai puțin decât „SĂ AJUNG PREȘEDINTELE ROMÂNIEI”. Chiar așa? Și al tinerilor care în 1990 au pierit sau au rămas mutilați pe viață de la bâtele ortacilor conduși de el?

După ce, în 1992, Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, a avut șanse reale la Președinție, clasându-se pe poziția a treia, cu 10% din voturi, în 1996 a scăzut la 3%. Acum speră din nou să ajungă președinte, cu un discurs naționalist… Noroc că lumea s-a mai trezit între timp.

Tot la naționaliști poate fi încadrat și Cătălin Berenghi, fost luptător în Legiunea străină, care s-a opus ridicării unei moschei plantând carcase de porc pe terenul unde urma să fie ridicată construcția. Acesta candidează din partea partidului DAC (Dacismul Autonom Conservator). În schimb, un alt candidat, Liviu Pleşioanu, luptă cu statul paralel și își îndeamnă alegătorii să-l susțină. La fel și Ninel Peia, care în 2015 a fost exclus de Dragnea din PSD după ce a afirmat că vaccinurile îi îmbolnăvesc pe copii…

Pe același culoar al naționalismului vine un admirator al lui Vadim Tudor, care se numește – cum altfel? – Avram Iancu și spune că se află „la egalitate cu Viorica Dăncilă, peste Diaconu şi Pleşoianu' în sondaje.

Un candidat care se vrea președinte 10 ani!

Dorin Dimitrie Stoichescu este un cetăţean din Arad care doreşte să candideze independent la prezidențiale și, conform propriilor declarații, dorește să fie preşedintele României din 2019-2029! Scopul său? Să-l pună prim-ministreu pe doctorul Călin Georgescu… Probabil că e psihiatru.

Despre Theodor Paleologu, candidatul PMP, Viorica Dăncilă, candidata PSD, Viorel Cataramă, Florin Pandele și Claudiu Crăciun (secretar general al partidului Demos) nu mai au nevoie de altă prezentare, cel puțin primii doi reprezentând cât de cât o amenințare pentru președintele Klaus Iohannis, care, la cum s-a prezentat în cei patru ani de mandat, în altă țară nici nu ar fi intrat în turul doi. Nu știm câți dintre cei 23 de candidați vor reuși să strângă semnăturile care le vor valida candidatura, însă tare ne temem că vor reuși aproape toți…

Foto: Facebook

Cine sunt cei 23 de candidați la Președinție... De la oameni politici la actori, unii cunoscuți, alții nu prea!Cine sunt cei 23 de candidați la Președinție... De la oameni politici la actori, unii cunoscuți, alții nu prea!

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter