Cum și-a câștigat Romică Țociu primii bani, înainte de a deveni actor, și cum și-a început cariera: „Vara, plecam pe...” / EXCLUSIV

Publicat pe

Romică Țociu este cunoscut în toată țara, însă, cu toate acestea, puțină lume știe cum și-a câștigat maestrul primii bani. Îndrăgitul actor a știut dintodeauna că lumea artistică va fi lumea lui, dar a întregistrat primele câștiguri din cu totul alte activități. A încercat de toate, fără ezitare, până ce a ajuns pe scenă cu alți mari artiști, precum regretații Dem Rădulescu, Jean Constantin, etc.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Știu că nu actoria a fost prima ta profesie, așadar spune-ne, te rog, cum ți-ai câștigat primii bani și pe unde ai lucrat până să ajungi pe scenă!

Primii bani i-am câștigat lucrând la mare. Vara plecam pe litoral şi vindeam gogoşi sau sucuri pe plajă. Am făcut parte şi din brigăzile artistice ale momentului. În clasa a 12-a, la proiectul de final, pe care trebuia să îl scrii tehnic, eu am reuşit să îl scriu cu mâna liberă. Le scriam colegilor din armată felicitări şi tot felul de texte… Am făcut de toate, crede-mă!

Cum și-a câștigat Romică Țociu primii bani, înainte de a deveni actor, și cum și-a început cariera: „Vara, plecam pe...' / EXCLUSIVCum și-a câștigat Romică Țociu primii bani, înainte de a deveni actor, și cum și-a început cariera: „Vara, plecam pe...' / EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțelege Romică Țociu cu soția, după 27 de ani de căsnicie:„Am avut o viață mai agitată. Îi sunt recunoscător Nicoletei că a știut să treacă peste toate greutățile'/ EXCLUSIV

Citește și: Romică Țociu, adevărul despre relația din prezent cu Cornel Palade:”Nu am mai fost văzuți împreună pentru că…”/ EXCLUSIV

Citește și: De ce au divorțat, de fapt, Alexandra Dinu și Adrian Mutu:„Eram vedete, simțeam presiune peste tot'

Citește și: Aflată în plin divorț, Alina Sorescu își ia fetițele cu ea la concerte:”Le place să vină cu mami”

Cum și-a câștigat Romică Țociu primii bani, înainte de a deveni actor, și cum și-a început cariera

Când ai conștientizat că actorie e ceea ce trebuie să faci sau ți-ai dorit asta dintotdeauna? Cine ți-a fost model sau mentor?

Dintotdeauna mi-am dorit asta. Am început la 5 ani, când am furat cutia sertarului noptierei bunicii mele și am ieșit în fața porții cu o cutie și un acordeon și am început să cânt. După asta, am urcat pe scenă la un cinematograf de vară, am spus o poezie și am primit aplauze. În clasa a 12-a am primit rolul bufonului în „A douăsprezecea noapte, după care am început să joc alături de amatori. Am făcut asta timp de 10 ani, am fost la toate marile festivaluri de umor din țară și am câștigat toate premiile. Am știut dintotdeauna că asta este meseria mea. Unii s-ar bate cu pumnul în piept, spunând că marii actori sunt mentorii lor, dar pentru mine au fost aceia care m-au descoperit la grupul artistic CFR Craiova, pentru că au simțit în mine un mare potențial.

A doua persoană care m-a văzut și m-a ajutat să ajung la Teatrul muzical din Galați a fost Cornel Palade, apoi regizorul Bițu Fălticineanu de la Teatrul Constantin Tănase, pe care nu am să îl uit niciodată, pentru că a făcut un lucru pe care nimeni nu l-a făcut, acela fiind de a mă pune într-un spectacol alături de Draga Olteanu-Matei, unde am jucat timp de 10 ani. Mai apoi, norocul meu a început să se confirme și să meargă ca uns, fiindcă am reușit să îi cunosc pe marii actori Dem Rădulescu, Jean Constantin, alături de care am lucrat zeci de ani și am fost în nenumărate turnee. Cred că m-a iubit Dumnezeu să primesc această șansă în viață.

Ce și-ar dori marele actor, dacă ar fi să o ia de la capăt

Apropo de showbiz, se poate trăi azi decent din actorie sau e nevoie de multe compromisuri? Ce ai face altfel dacă ai putea s-o iei de la capăt? Ai ceva să-ți reproșezi?

Poate ar fi trebuit să muncesc mai mult, dar cred că atât am vrut să fac. Cel mai interesant la mine și la Cornel a fost faptul că ne-am resoftat și rebranduit de fiecare dată când vremurile au cerut asta. Nu am nimic să îmi reproșez, pentru că am făcut lucrurile cu mare bucurie, încredere și dragoste pentru public. Dacă aș putea să o iau de la capăt, un singur lucru mi-aș dori: să mă nasc în America. Acolo artiștii sunt cu adevărat artiști și sunt plătiți. Și aici poți să trăiești din showbiz, însă e mai greu.

Ce alte hobby-uri are

Știu că prietenii îți apreciază talentul de bucătar, așa că trebuie să ne spui care este felul de mâncare în care te-ai specializat! Ai și alte hobby-uri?

Eu gătesc magistral. Acasă, chiar dacă nu prea am timp, îi spun Nicoletei să ia o pauză și gătesc eu. Felul de mâncare care m-a consacrat este gulașul, pe care îl fac fenomenal. Mai am o ciorbă de coadă de vită, acrită cu borș, care este faimoasă. Când ne întâlnim cu gașca mea de prieteni, „Cumetrii, cu Bittman, Tavi Clonda, Connect-R, Mitoșeru, le gătesc această ciorbă. Alte hobby-uri, în afară de meseria mea, nu prea am. Mă mai duc uneori la fotbal.

Sursă foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter