Cum s-a schimbat revista Viva! de-a lungul timpului

Publicat pe

Ziaristul Horia Ghibuţiu a făcut pe blog-ul său o comparaţie între felul în care arătau revistele glossy din România în anul lansării lor şi cum arată ele astăzi.

 

Printre cele 10 titluri alese se află şi revista Viva!, a cărei poveste fascinantă a fost dezvăluită de fostul redactor-şef Cristina Stănciulescu şi de actualul redactor şef Luana Dăneţ.

 

VIVA-tile

 

Prima apariție: 1999

Primul redactor-șef: Ada Teslaru

Actualul redactor-șef: Luana Dăneț

 

 

Luana Dăneț: Scrisoare de dragoste


Dragă VIVA!,
Azi ai împlinit 231 de ediții și nu vreau să aștept o cifră rotundă ca să-ți spun cât te iubesc! Suntem împreună de la numărul 70, așa că nu greșesc dacă spun că te cunosc de când erai mică. Mergem braț la braț de 13 ani… Poate părea o eternitate, dar când privesc înapoi, e de fapt doar o clipă. Mi-ai schimbat viața și mă bucur să constat că și eu te-am schimbat pe tine. Știu exact ce trebuie să fac ca să apari în cea mai bună formă, lună de lună. Uneori mă iriți și mă provoci, nu mă lași să dorm și mă faci să abuzez de cafea și țigări. Mă obligi să fiu optimistă, să gândesc practic, mă fascinezi, mă faci să-mi testez limitele și mă inspiri. Iar eu nu mă las până nu te fac să te revanșezi cu cele mai frumoase pictoriale și cele mai minunate interviuri. Inviți în paginile tale în fiecare lună personaje faimoase, iubite sau controversate, ai de fiecare dată un 'EXCLUSIV' scris mare pe copertă, faci cea mai cool cronică mondenă și ești prezentă la toate evenimentele importante. Cine nu ar vrea să-ți fie prieten?! Ești prima în care celebritățile au încredere și asta deoarece ai o echipă de profesioniști care demonstrează că presa de calitate rezistă în timp indiferent de ce spun „specialiștii' care prevestesc moartea printului și triumful online-ului. Echipa ta e veselă și creativă, spectaculoasă și orgolioasă, mică și inimoasă și știe să transforme ședințele de sumar în momente unice și efervescente, pline de idei geniale sau dispute aprinse. Adesea, când tăcerea se așterne în redacție și se mai aude numai păcănitul febril al tastelor, se întâmplă ca actul creației să fie întrerupt de o știre-bombă care să schimbe radical sumarul ediției. La început simți că mintea îți ia foc, pentru ca ulterior, din atmosfera de „creier încins' să se nască un alt proiect fantastic. E ca o poveste de dragoste aflată mereu la început. E genial să vii la birou în fiecare zi pregătit să o iei mereu de la capăt la fel de entuziast! Cum să nu iubești un job care de fapt nici nu poate fi numit așa, el fiind pură pasiune și pur joc creativ?
Din când în când, ca azi, mă gândesc cât de norocoasă sunt că te-am cunoscut… Mă bucur să îmi împart viața cu tine!
Te iubesc,
Luana
P.S. Ador discuțiile în contradictoriu care apar din senin în redacție, de pildă din pricina unui afurisit de articol enclitic.

 

 

Cristina Stănciulescu: „Un nume respectat intr-un domeniu in care efemerul e singura unitate de măsură a timpului: celebritatea'
Am devenit redactor-șef al revistei VIVA! în 2002. În iunie 2002. Nu știam prea bine în vremea aceea ce este VIVA!…  Fusesem „culeasă' și aleasă pentru această funcție, de la microfonul Europa FM, de către Cristina Simion care, auzindu-mă, a decis că sunt cea mai potrivită. Nu s-a înșelat – spun cu modestie – pentru că niciodată nu m-am simțit mai în locul meu, decât în cei 10 ani cât am condus publicația. VIVA! a însemnat terenul nostru de joacă serioasă, locul în care imaginația, jurnalismul, bucuria, satisfacțiile au ținut împreună o redacție, au ridicat o revistă la rang de brand, au transformat VIVA! într-un nume respectat, într-un domeniu în care efemerul e singura unitate de măsură a timpului: celebritatea.
Cristina Stănciulescu este publisher VIVA!, Avantaje, Unica, Psychologies, Glamour

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter