Dan Negru: ”Imi doresc ca fetita mea sa nu aiba nicio legatura cu zona showbiz-ului”

Publicat pe

Pe Dan Negru il stim aproape de cand lumea, sau mai precis de cand a aparut divertismentul de calitate in Romania. Emisiunile sale au avut intodeauna cifre mari de audienta. Cu toate acestea, nu ar vrea defel ca fiica sa, Dara Ioana (doua luni) sa ii calce pe urme.

Dan NegruCare este reteta unei emisiuni de succes, care este teoria ta legata de show-urile de televiziune?
Show-urile de televiziune sunt show-uri cu oameni normali sau show-uri cu celebritati. Marile succese pe piata mondiala si in Romania sunt emisiunile facute cu oameni simpli. Oamenii simpli traiesc emotia, transmit emotia la televizor. Vedetele nu trasmit emotia. La Te pui cu blondele' noi avem premii foarte mari in bani. Intr-un fel simte emotia un om pentru care banii aia inseamna salariul pe un an de zile si in alt fel simte emotia o vedeta pentru care acei bani inseamna ciubucul pe doua zile la un concert.

Sa inteleg ca emisiunile la care vin vedete sunt mai putin interesante pentru tine.
Daa. De o mie de ori. Mie nu imi place sa lucrez cu vedete pentru ca in emisiunile de televiziune vedetele sunt false, au grija doar de imaginea lor. Naturaletea o gasesti la oamenii simpli. De-a lungul anilor am fugit intotdeauna de formate cu vedete, am facut doar cateva. Orice s-ar intampla in platou, orice le-ai face tu, vedetele vor ca totul sa fie bine, sa zambeasca, sa li se vada dintii spalati, chestii din astea. Au alte preocupari decat oamenii simpli si asta se vede la televizor.

Ai curaj sa te pui cu blondele?
Pai da. In fiecare miercuri, la Antena 1. In clipa asta aceasta emisiune e cel mai longeviv format de dievertisment al Antenei 1.

Crezi ca este o intamplare ca tu esti prezentatorul celor mai longevive emisiuni?
Cred ca e o intamplare faptul ca l-am intalnit candva pe Valeriu Lazarov, care m-a invatat ca televiziunea inseamna matematica si in ziua de astazi pun matematica invatata de la Lazarov in divertismentul pe care il fac. In rest, toate emisiunile gen hahaiala', facute la intampare, se inchid.

Deci, profesional vorbind, Valeriu Lazarov a fost intalnirea vietii tale.
Da, de la el am invatat ca televiziunea inseamna matematica, nu hahaiala. La Te pui cu blondele' nu-i nimic intamplator.
 

Observ ca incet, incet, toti cei care au invatat meserie de la Lazarov, parasesc televiziunea. De ce se intampla asta?
Cred ca nu mai vor sa faca televiziune o buna parte din ei. Cred ca s-au plictisit, nu se mai regasesc in anumite formate.

Asadar, tu esti un fel de ultimul mohican'.
Eu sunt chiar ultimul in clipa asta. Am avut sansa sa prind generatia de aur, generatia care a pus bazele divertismentului. Daca in fotbal exista o generatie de aur, eu cred ca si in televiziune exista una: Marin, Reduleasca, Teo, Brenciu.

Si pe tine cat te mai avem pe sticla?
Atata vreme cat o sa gasesc formate pe care simt ca le pot conduce. Mi-am pus ambitia sezonul asta sa fac un format care se numeste Plasa de Stele' si care e lider de piata. Face cifre uluitor de mari. Chiar e o bucurie.

Pe langa a fi lider de audienta, cum e sa fii tata?
Deocamdata nu-ti dai seama. La doua luni, Dara Ioana e inca un copil, draga de ea.

Ti-ar placea ca Dara sa aiba legatura cu televiziunea?
Daca o vad ca are cea mai mica aplecare spre televiziune, o s-o pedepsesc maxim.

Pentru ca showbiz-ul perverteste oamenii?
Pentru ca imi doresc ca fetita mea sa nu aiba nicio legatura cu zona showbiz-ului, dar nici una. Si am sa stau de veghe sa nu o prind in lumea asta.

Oana Popoiag, Foto: Arhiva Viva!
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter