Dana Rogoz si Dragos Bucurenci lanseaza programul "Lectia de prim ajutor"

Publicat pe

Dana Rogoz (Pro TV) si Dragos Bucurenci (fondator Asociatia MaiMultVerde) prezinta in fiecare sambata, incepand cu ora 10.30 "Lectia de prim ajutor".

Dragos Bucurenci, Dana Rogoz„Lectia de prim ajutor” este un program de preventie si educatie pentru salvarea de vieti care cuprinde emisiunea Lectia de prim ajutor difuzata pe Pro TV in perioada noiembrie 2011 – februarie 2012 si site-ul www.lectiadeprimajutor.ro.

Site-ul www.lectiadeprimajutor.ro ofera solutii la situatiile de urgenta cele mai frecvente, solutii care pot fi puse in practica in siguranta de catre persoane fara o pregatire medicala. Aici sunt disponibile informatii despre cum recunoastem o urgenta medicala, cum putem oferi primul ajutor in cazul unei hemoragii, arsuri, intoxicatii, fracturi, cum sa efectuam corect manevra Heimlich, dar si informatii despre preventie si procedura de semnalare a unei situatii de urgenta la 112.

Informatiile sunt insotite de ilustratii grafice explicative sau de filme. De asemenea, site-ul ofera si posibilitatea de a pune intrebari online si a primi raspunsuri de la medicii SMURD in 24 de ore. Pe Facebook programul si informatiile despre acesta sunt disponibile la https://www.facebook.com/lectiadeprimajutor, iar pe Twitter la http://twitter.com/#!/primajutor.

Dana Rogoz, Simona Bratu, Dragos Bucurenci
Dana Rogoz, Dr. Simona Bratu, Dragos Bucurenci

Timp de 12 editii, cei doi prezentatori, impreuna cu medicul SMURD Simona Bratu, vor initia telespectatorii in secretele acordarii primului ajutor. In fiecare editie va fi prezentata o situatie de urgenta diferita, iar cei trei vor demonstra practic solutia acestei probleme. Astfel, Dana si Dragos au invatat cum sa verifice daca o persoana respira sau nu, cum sa acorde primul ajutor in caz de arsuri sau intoxicatii, cum sa imobilizeze o fractura sau cum sa opreasca o hemoragie.

Primul episod va fi difuzat pe data de 12 noiembrie 2011.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter