Designerul Dorin Negrău l-a celebrat pe Constantin Brâncuși la New York Fashion Week

Publicat pe

Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Dorin Negrău a lansat colecția FW 21, care readuce limbajul străvechi al broderiilor manuale de la Tismana la New York. De altfel, Dorin Negrău este singurul designer internațional de origine română care a fost prezent aseară, pentru a doua oară, cu o colecție online, DNFW21, la New York Fashion Week.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Dorin Negrău se bucură de succes de fiecare dată cu creațiile sale în America, fiind prezent la New York Fashion Week, din anul 2014, în fiecare sezon.

Designerul Dorin Negrău l-a celebrat pe Constantin Brâncuși la New York Fashion WeekDesignerul Dorin Negrău l-a celebrat pe Constantin Brâncuși la New York Fashion Week

Colecțiile Dorin Negrău integrează broderii tradiționale realizate manual de meșteri tradiționali direct pe materiale naturale, din materii prime ecologice biodegradabile, țesute de aceștia.

Astfel, Dorin Negrău readuce la viață cultura artei etno tradiționale și a meșteșugurilor antice din România și le reintegrează în actualitatea contemporană.

Designerul român apreciat de americani organizează și tabere de vară în care noile generații de tineri învață aceste meșteșuguri străvechi de țesut materiale și brodând manual materiale ecologice naturale în centrele tradiționale conectate la viața simplă, integrate în natura satelor românești.

Citește și:

Horoscop. Cele mai frecvente minciuni pe care le spun femeile, în funcţie de zodie

George Clooney este un familist convins! Iată 15 adevăruri despre zodia Taur!

Horoscop medical. La ce boli ești predispus în funcție de zodie și ce leacuri ți se recomandă

Pentru FW21, Dorin Negrau aduce  în atenția iubitorilor modei și a tradițiilor, limbajul străvechi al  broderiilor manuale din satul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuși direct la New York, fiind pe urmele lui Brâncuși, la muzeul de artă contemporană MOMA, din New York.

Sunt bucuros că am reușit să duc la New York Fashion Week o nouă colecție feminină diafană, romantică, inspirată din motivele tradiționale bărbătești de pe sacoul schileresc din zona Tismana.

Și anul acesta, FDLA, Federația Designerilor din America Latină, m-au invitat să fiu alături de ei la NYFW. Am fost singurul designer român prezent pentru a doua oară la NYFW cu o colecție DNFW21 online, în formă digitală, în plină pandemie.„, ne-a declarat Dorin Negrău.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter