Dragoș Bucur și fiica lui au luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Nu este prima dată când Sofia aduce bani în casă!

Publicat pe

În urmă cu doi ani, când avea doar 11 ani, Sofia a scris împreună cu tatăl ei, Dragoș Bucur, un scenariu de film care a luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Fetița a contribuit, astfel, la rotunjirea cu 15.000 de euro a bugetului familiei, însă nu este prima dată când aduce bani în casă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Sofia, care acum are 13 ani, a moștenit și ea dragostea pentru cinematografie a tatălui ei.

„În urmă cu doi ani și jumătate, când abia împlinise 11 ani, ne-am apucat să scriem împreună scenariul serialului «Delta Neagră», ca o metodă de înlocuire a materiei «Limba și Literatura Română». Sofia urmase un curs de scenaristică și ne-am gândit amândoi că o să fie interesant și interactiv să scriem împreună o poveste, după regulile scenaristicii. Cu Dana (n.r. mama ei) are un anume tip de activități, iar cu mine altul și asta îi oferă o plajă mai mare de desfășurare', a povestit pentru Click! Dragoș Bucur.

Primele scene ale serialului au fost filmate în toamna anului trecut, într-un cadru spectaculos din Delta Dunării. Sofia a jucat cot la cot de tatăl ei, iar scenariul a avut un mare succes la Festivalul de Film de la Sarajevo, unde a obținut marele premiu. „Cei 15.000 de euro obținuți am decis să-i folosim în dezvoltarea acestui serial, să angajăm un grafician, să găsim un script-consultant cu experiență… Dar nu e prima dată când Sofia câștigă bani din propria muncă. A mai filmat alături de mine și de Dana în câteva spoturi comerciale, iar banii câștigați în urma acelor reclame îi păstrează ea', explică actorul.

Pe lângă filmări și scrierea scenariului, tatăl și fetița s-au comportat ca doi colegi de serviciu sau parteneri de afaceri: au mers împreună la întâlniri cu „persoane importante', au negociat contracte cu avocați alături, au scris tone de documente necesare aplicării la festivaluri sau programe de finanțare. Și toată această colaborare le-a prins bine amândurora. „A fost cel mai mare câștig al nostru, am învățat amândoi multe. Acum mai avem de scris ultimele două episoade și de finisat ceea ce am scris deja. Dacă se întâmplă ca proiectul să se oprească aici, din diverse motive, noi tot suntem câștigați', spune Dragoș.

Dragoș Bucur și fiica lui au luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Nu este prima dată când Sofia aduce bani în casă!Dragoș Bucur și fiica lui au luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sarajevo. Nu este prima dată când Sofia aduce bani în casă!

În filmul lor joacă și Maia Morgenstern

Povestea serialului a început în urmă cu doi ani, când Dragoș și fiica sa au decis să scrie împreună un scenariu palpitant și plin de mister, care ne poartă în tărâmurile fermecate din Delta Dunării. Cei doi au creat un basm modern cu accente noir, în care se împletesc aventuri mistice și creaturi fantastice.

Această experiență i-a oferit actorului ocazia de a scrie și de a lucra pentru prima oară alături fiica sa, dar și de a înțelege viziunea asupra lumii, prin ochii unei adolescente. În trailerul filmat deja mai apar și Maia Morgenstern cu fiul ei, Tudor Istodor, care joacă rolul unui preot. Ei au mai fost până acum pe scenele de teatru. De altfel Maia a mai jucat teatru şi cu fiica ei cea mijlocie, Cabiria.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter