Elon Musk şi-a triplat averea în timpul pandemiei COVID-19. Pe ce loc se află fondatorul Tesla în topul celor mai bogați 5 oameni ai planetei

Publicat pe

Averea lui Elon Musk a ajuns la 115 miliarde de dolari marți, depășind-o pe cea a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, devenind, astfel, al treilea cel mai bogat om din lume. În timpul pandemiei COVID-19, când toată planeta este îngenuncheată, fondatorul Tesla și-a triplat averea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Cei mai bogaţi 12 americani au o avere colectivă ce depăşeşte un trilion de dolari, potrivit unei analize a Institutului de Studii Politice din Washington care a folosit datele puse la îndemână de Forbes şi Bloomberg.

De pe 18 martie, în jurul perioadei când pandemia începe să genereze haos de-a lungul economiei Statelor Unite, averea celor mai bogaţi 12 americani a explodat în paralel cu numărul de cazuri de COVID-19, crescând cu 283 de miliarde de dolari, pe plus cu 40%, scrie Business Insider.

Prin comparaţie, aproape jumătate din gospodăriile americane şi-au pierdut din venituri în aceeaşi perioadă, fapt ce reprezintă cel mai mare declin din anii 1950 încoace. Inegalitatea veniturilor din SUA atinsese noi recorduri înainte de pandemie, iar criza creată de coronavirus nu a făcut decât să accentueze tot mai mult diferenţele.

Elon Musk şi-a triplat averea în timpul pandemiei COVID-19. Pe ce loc se află fondatorul Tesla în topul celor mai bogați 5 oameni ai planeteiElon Musk şi-a triplat averea în timpul pandemiei COVID-19. Pe ce loc se află fondatorul Tesla în topul celor mai bogați 5 oameni ai planetei

În aceeaşi perioadă, fondatorul Amazon Jeff Bezos a devenit mai bogat cu 76,5 miliarde de dolari, în timp ce averile lui Mark Zuckerberg şi Elon Musk au crescut cu 40,8 miliarde şi, respectiv, 48,5 miliarde de dolari.

Înainte de pandemie, averea lui Elon Musk ajungea la 24,6 miliarde. Astfel, fondatorul Tesla a înregistrat în câteva luni o creştere de 228% şi a devenit al patrulea cel mai bogat om al planetei, potrivit zf.ro.

Pentru o zi, Elon Musk a fost al treilea cel mai bogat om din lume

Averea lui Elon Musk a ajuns la 115 miliarde de dolari marți, depășind-o pe cea a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. La o zi distanță, averea lui Musk a pierdut câteva miliarde, în timp ce Zuckerberg a mai câștigat câteva sute de milioane de dolari și a ajuns, din nou, pe podiumul celor mai bogați oameni din lume. Averea lui Musk a scăzut de la o zi la alta, după ce Tesla a anunțat că intenționează să vândă până la aproximativ 5 miliarde de dolari în acțiuni, potrivit digi24.ro.

Bill Gates

TOP 5 cei mai bogați oameni din lume și averile lor

1. Jeff Bezos 205 miliarde $

2. Bill Gates 126 miliarde $

3. Mark Zuckerberg 112 miliarde $

4. Elon Musk 110 miliarde $

5. Bernard Arnault 85.8 miliarde $

Averea lui Elon Musk a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă după ce acțiunile Tesla au crescut deja cu aproximativ 500% în 2020, iar compania valorează acum aproximativ 475 miliarde de dolari. Musk deține mai mult de 18% din acțiunile companiei, iar pe măsură ce acțiunile Tesla au crescut, valoarea netă a averii lui Musk a explodat cu aproape 90 de miliarde de dolari anul acesta. În ianuarie 2020 averea lui Musk era de 32 de miliarde de dolari.

Musk este, de asemenea, fondatorul altor companii, inclusiv SpaceX, The Boring Company, Hyperloop și OpenAI. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter