Faimoasa rochie de seară purtată de Prințesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitație! La ce sumă fabuloasă este estimată

Publicat pe

Faimoasa rochie purtată de către Prințesa Diana, în 1985, la dineul de stat de la Casa Albă unde a dansat cu John Travolta, a fost scoasă la licitație, iar suma la care este estimată vânzarea se apropie de o jumătate de milion de dolari!

Că Prințesa Diana a rămas în sufletele oamenilor o dovedește și faptul că, la 22 de ani de la moartea ei, obiectele care i-au aparținut însă suscită interesul. Recent, una dintre rochiile iconice ale Prințesei a fost scoasă la vânzare de către casa de licitații Kerry Taylor și se estimează că, la final, outfitul va ajunge la suma de 350.000 de lire sterline (451.000$).

Superba rochie din catifea bleumarin, o creație Victor Edelstein, are și o poveste impresionantă, Prințesa Diana fiind extrem de atașată de ea. Asta poate și pentru că a îmbrăcat rochia la un dineu de stat de la Casa Albă, organizat de către președintele Ronald Reagan și Prima Doamnă Nancy Reagan, unde a fost senzația serii, făcând deliciul celor prezenți, dar și al internetului, ulterior, după ce a dansat cu fermecătorul actor John Travolta.

Conform casei de licitații, Prințesa Diana s-a îndrăgostit pe loc de superba rochie, care, inițial, avea culoarea burgundy, și i-a cerut designerului să-i creeze una identică, dar bleumarin. Se spune că până și impasibilul Prinț Charles a fost impresionat când și-a văzut soția îmbrăcată în superba rochie, demnă cu adevărat de o prințesă.

Prințesa Diana și-a dorit să danseze cu John Travolta

La dineu, conform unui interviu dat ulterior de către John Travolta, Diana și-ar fi dorit foarte mult să danseze atunci cu el, drept care Nancy Reagan l-a luat departe pe actor, comunicându-i dorința prințesei. Urmarea? Momentul a fost filmat și, în ani, dansul lor, care a durat 15 minute, a devenit viral pe internet.

Diana a apreciat atât de mult rochia, încât a mai purtat-o în alte patru ocazii după aceea, inclusiv când a pozat pentru un portret pentru Lord Snowden, în 1997. Prințesa s-a despărțit de faimoasa rochie în același an, aceasta fiind vândută în beneficiul unei organizații caritabile Anti-SIDA cu 100.000 de lire sterline, cu doar două luni înainte ca Diana să moară… A fost ca un fel de bun-rămas premonitoriu.

Ulterior, rochia avea să fie cumpărată de o femeie de afaceri americană, iar după ce aceasta a dat faliment și a fost nevoită să o vândă, a fost achiziționată de un britanic, pentru 240.000 de lire sterline. Acum, rochia ar putea pleca din nou în America… dacă John Travolta își va dori să și aibă o amintire palpabilă a acelelei seri de neuitat.

Foto: Profimedia

Faimoasa rochie de seară purtată de Prințesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitație! La ce sumă fabuloasă este estimatăFaimoasa rochie de seară purtată de Prințesa Diana la Casa Albă, scoasă la licitație! La ce sumă fabuloasă este estimată

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter