Florin Piersic Jr., criticat de fani după ce l-a ironizat pe Fuego

Publicat pe

Deși este un actor extrem de apreciat și are mulți fani, inclusiv în mediul online, după ce a făcut o glumă nesărată la adresa lui Fuego, internauții l-au taxat chiar pe pagina lui de socializare…

Recent, Florin Piersic Jr. a postat pe pagina sa de socializare o fotografie în care se afla în spatele unui afiș de-al lui Fuego, însoțit de comentariul „minunata fuziune între Elvis, Michael și Iisus”. Referirea la ținuta de scenică a lui Fuego era evidentă, actorul ironizând stilul vestimentar al acestuia, dar și poziția scenică a interpretului. Deși postarea a adunat o mulțime de aprecieri, nu toți au gustat gluma lui Florin Piersic Jr., considerând-o nesărată și jignitoare, și s-au grăbit să-l taxeze.

'Te doboară pizma şi gena de Salieri', 'Ce treabă are Iisus?', 'Nu înţeleg… nu trebuie să facem asemenea comparaţii, că nu-i ok'. De altfel, nu este prima dată când Florin Piersic Jr. îl ironizează pe Fuego, acesta postând și cu altă ocazie o fotografie similară (s-a pozat tot în spatele unui afiș de-al lui Fuego) alături de comentariul: „we are family I got all my sisters with me” (n. red. suntem o familie, toate surorile mele îmi sunt alături). Fuego nu a reacționat, dar, cu siguranță, reacția sa ar fi fost la fel de elegantă ca și în cazul lui Tudor Chirilă, care, în cele din urmă, i-a cerut scuze artistului după ce l-a luat peste picior, absolut gratuit, într-un concert.

Nu este prima oară când Fuego este ținta ironiilor unor artiști

Acum cinci ani, la inaugurarea unui club din capitală, Tudor Chirilă l-a ironizat în mod gratuit pe Fuego, din dorința de a-și amuza fanii: Pentru măicuţa lui Fuego, vă rog frumos, un moment de recu… de linişte! O să cântăm piesa «Perfect» în stilul lui Fuego. Din respect pentru un mare artist, trebuie să acceptaţi. (…) El aşteaptă de la măicuţa lui izbăvire. Eşti bun, băiatule, te iert! Perfeeect, aşa a intrat tehnicianul Grasu cu cuţitul peste mama lui Fuego. (…) Tare aş vrea să ştiu ce a primit măicuţa lui Fuego de Mărţişor'.

Cuvintele sale au ajuns și la Paul Surugiu, care i-a dat replica: Nu ştiu foarte multe despre ieşirea lui Tudor Chirilă, care probabil e o scăpare firească a unui om spontan, cu fire ludică. Personal, nu îl cunosc, dar îl apreciez pentru determinarea de care a dat dovadă, menţinându-se în prim-plan artistic. Pot spune doar că provine dintr-o familie de seamă, fiind un actor talentat al Teatrului de Comedie, îmbinând ambele componente foarte abil. Am urmărit-o pe mama sa, celebra actriţă Iarina Demian, în nenumarate spectacole, atât în roluri sclipitoare în faţa scenei, cât şi în calitate de regizor de seamă. De tatăl sau, renumitul jurnalist Ioan Chirilă, un simbol al domeniului, mă leagă amintiri speciale, cunoscându-l în cadrul emisiunii «Ceaiul de la ora 5», la debutul meu, unde am fost invitat chiar de dânsul. Am toată stima pentru această familie de profesionişti din care face parte şi Tudor şi cred că, prin toată munca depusă în timp, a reuşit să menţină standardele impuse de părinţii săi, devenind, la rându-i, un simbol al generaţiei sale. Umorul ne poate salva pe toţi când e făcut fără intenţii maliţioase, cu bun-simţ şi spirit liber. Muzica e cea care ne poartă pe toţi în viaţă şi cea care, în cele din urmă, va judeca vorbele'.

Tudor Chirilă i-a cerut scuze lui Fuego

Răspunsul artistului, extrem de elegant, l-a făcut knock-out pe Tudor Chirilă, care i-a cerut acestuia scuze în mod public: „Folosesc acest spaţiu pentru a prezenta public scuzele mele domnului Paul Surugiu cunoscut şi sub pseudonimul Fuego. Fac acest lucru pentru că am derapat de la un comportament pe care la rândul meu am încercat să-l impun de-a lungul timpului. Nu am considerat niciodată ortodoxă maniera de a specula excesiv comic pe seama diverselor personalităţi publice. Pamfletul agresiv nu a fost vreodată instrumentul meu preferat. Cu atât mai mult, deci, regret ieşirea mea din concertul de vineri. Se impun nişte precizări, totuşi. Adesea, în concertele noastre alegem să pastişăm diverse genuri muzicale interpretând câte o piesă Vama în genurile vizate, bineînţeles un efect hazliu. Muzica domnului Surugiu se înscrie într-un astfel de gen fără ca asta să însemne o minimalizare a genului în sine. În definitv umorul se naşte din suprapunerea unor paradigme sociale sau morale antagonice. La capitolul sensibil mama aş vrea să mentionez că nu am avut niciun moment intenţia de a o ataca pe mama domnului Surugiu, o persoană despre care nu ştiu nimic, al cărei prenume nici măcar nu îl cunosc. Referirea mea a fost mai degrabă la mama arhetipală care s-a născut prin frecventa menţiune în cântecele domnului Surugiu, devenind un soi de mamă ideală la care ascultătorii sunt invitaţi să se raporteze. Desigur această explicaţie nu justifică şi nici nu scuză momentul de vineri seara ci doar încearcă să nuanţeze semnificaţia atribuită gestului. Nu în ultimul rând aş vrea să-i mulţumesc domnului Surugiu pentru lecţia pe care mi-a oferit-o printr-o atitudine elegantă, care l-a poziţionat deasupra oricărui conflict (spre dezamăgirea unei părţi a presei). Acest spirit anti-revanşard ar trebui să contamineze mai des viaţa publică de la noi pătată grav prin degradarea dialogului sau abandonul definitiv al normelor de bun simt. Din păcate vineri seara am alunecat şi eu în această situaţie condamnabilă. Nu-mi rămâne decât să-mi însuşesc lecţia domnului Surugiu, să învăţ din ea şi să-i prezint din nou scuzele mele', a scris Tudor Chirilă pe blogul său.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter