Florin Piersic va primi Premiul pentru Întreaga Carieră la Gala Gopo 2016

Publicat pe

În 2016, Premiile Gopo îi aduc un omagiu marelui actor Florin Piersic, care va primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei ce va avea loc pe 28 martie.

 

piersic

 

De-a lungul carierei sale, Florin Piersic a avut o colaborare importantă cu regizorul Ion Popescu-Gopo, al cărui nume îl poartă cel mai important eveniment dedicat valorilor cinematografiei românești.

 

Debutul său cinematografic s-a produs în 1957, cu filmul franco-român Ciulinii Bărăganului, însă confirmarea a venit datorită lui Ioan Popescu-Gopo.

 

Astfel, Florin Piersic a jucat în nu mai puțin din cinci dintre filmele maestrului, de la roluri de mică întindere – O poveste ca în basme, S-a furat o bombă sau Pași spre lună – până la roluri principale, precum cel din De-aș fi… Harap Alb sau, mai târziu, cel al Împăratului din Rămășagul.

 

Personajul din De-aș fi…, împreună cu cel din Columna (1968) l-au transformat pe Florin Piersic, aproape instantaneu, într-un sex-simbol al epocii, replică românească a lui Alain Delon, Giuliano Gemma sau Fernando Rey.

 

Unul dintre cele mai importante trofee Gopo, Premiul pentru Întreaga Carieră a fost acordat la ediţiile precedente unor actori emblematici pentru filmul românesc: Coca Bloos, Radu Beligan, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Jean Constantin.

 

Gala Gopo va avea loc la Teatrul Național I.L Caragiale din București și va fi transmisă în direct, de la ora 19.00, pe TVR 2 și TVR HD.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter